Γνωριστε το SaferInternet μαζι με τον …Λεωνίδα Καραμπέλκο του Α2Α

1ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας

Εργασία στο μάθημα της Πληροφορικής

Καθηγήτρια: Μυρώνη Βικτωρία

 

Η Ιστοσελίδα:

                                                                                                             https://www.saferinternet.gr

leonidasImage1

              Μαθητής: Λεωνίδας Καραμπέλκος

              Τμήμα: Α2- α    Σχολικό Έτος: 2021-2022

leonidasImage2

Η ιστοσελίδα https://www.saferinternet.gr είναι μια ιστοσελίδα, που ασχολείται με τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν στο διαδίκτυο π.χ. hackers, cyber bulling. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Όποιος επισκεφτεί αυτή την ιστοσελίδα μπορεί να βρει όχι μόνο ποιοι είναι οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο, αλλά και το πώς να τους αποφύγει. Π.χ. αν πάει κανείς στο «Ενημερωτικό Υλικό», μπορεί να βρει βίντεο για διάφορα θέματα, όπως για την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του κινητού ή τα κατάλληλα παιχνίδια για παιδιά με το σύστημα PEGI. Η μπάρα της κεντρικής σελίδας περιλαμβάνει mobile έκδοση, νέα, press (δελτία τύπου), newsletters, υλικό, αλφαβητάρι όρων της Πληροφορικής, συχνές ερωτήσεις, επικοινωνία και την επιλογή της επαναφοράς στην αρχική σελίδα.

Το ενημερωτικό υλικό και τα φυλλάδια για διάφορα θέματα (π.χ. Ποιητική συλλογή για την καταπολέμηση του cyber bulling) μπορεί ο καθένας να τα διαβάσει και να τα κατεβάσει στον Η/Υ του. Ακόμη η ιστοσελίδα https://www.saferinternet.gr έχει εκπαιδευτικά παιχνίδια (π.χ. εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι «νίκησε τον ιό»), συμβουλές και όλα τα νέα, που έχουν σχέση με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Επομένως, η ιστοσελίδα https://www.saferinternet.gr είναι πολύ χρήσιμη και ενημερωτική, γιατί δεν απευθύνεται μόνο στους ενήλικες, αλλά και στα παιδιά και στους εφήβους. Δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτής της ιστοσελίδας, αλλά γνωρίζοντάς την αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι δεν έχει μόνο πληροφορίες για τους κινδύνους στο διαδίκτυο και την ασφαλή πλοήγηση, αλλά μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα με διάφορες δραστηριότητες, όπως παίζοντας.

 

Υποβολή απάντησης