Γεύσεις Χριστουγέννων

Μπισκότα Gingerbread (με τζίντζερ)

gingerbread ζύμη είναι μια ζύμη μπισκότου με μελάσατζίντζερ και μπαχαρικά. Έχει σκούρο χρώμα και έντονο μυρωδάτο άρωμα. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή των γνωστών Gingerbread house και Χριστουγεννιάτικων μπισκότων! Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μελάσα με μέλι απλά το χρώμα μπισκότων θα είναι πιο ανοικτό !

Συνταγή ζύμης Gingerbread (με τζίντζερ)

  • 6 φλυντζ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλυντζ. τσ. βούτυρο
  • 1 φλυντζ. τσ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 κουτ. γλ. τζίντζερ (πιπερόριζα) σε σκόνη
  • 4 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 φλυντζ. τσ. μελάσα

Εκτέλεση συνταγής :

Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά ( τζίντζερ, κανέλα, γαρύφαλλο), το αλάτι, τα 2 αβγά και την μελάσα. Χτυπάμε  μέχρι να γίνει ομειογενές το μείγμα. Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με την σόδα και το μπέικιν σε χαμηλή ταχύτητα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Απλώσνουμε τη ζύμη μας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια (ή λαδόκολλα) για να κόψουμε τα μπισκότα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 C σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μικρά και μεσαίου μεγέθους μπισκότα χρειάζονται 6-10 λεπτά να ψηθούν. Τα μεγάλα κομμάτια 10-15 λεπτά.

Η διακόσμηση των μπισκότων είναι δική σας επιλογή. Εγώ προτιμώ το άσπρο γλάσο (αυγόγλασο) που κάνει αντίθεση με το σκούρο χρώμα των μπισκότων. Μπορείτε πριν τα ψήσετε να ανοίξετε μία τρύπα και να περάσετε κορδέλα για να μπορείτε να τα κρεμάσετε.

Αυγόγλασο (Royal icing) :

    • 2 ασπράδια αυγού
    • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
    • 500 γρ. (περίπου) άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
    • 1 βανίλια
    • Χρώματα για τρόφιμα ( σε πάστα )

Ανακατεύουμε σε μίξερ τα ασπράδια με το λεμόνι και μετά προσθέτουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει μία σφικτή κρέμα. Χρησιμοποιώντας το κορνέ κάνουμε περιγράμματα στα Μπισκότα βουτύρου μας και διάφορα σχέδια! Αν θέλετε να αραιώσετε την κρέμα ρίχνετε σταγόνες νερού μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

png-clipart-the-gingerbread-man-frosting-icing-gingerbread-house-biscuit-food-christmas-cookie-thumbnail

Σχολιάστε