Ειδικότητες Πληροφορικής που συνδέονται με το … Μέλλον

Ειδικότητες Πληροφορικής που συνδέονται με το … Μέλλον

 

  •  Αναλυτής Συστημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Systems Analyst)

Ένας αναλυτής συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι απαραίτητος σε μια μεγάλη γκάμα διεργασιών υψηλής τεχνολογίας. Με την ταχεία πρόοδο της τεχνολογίας και την συνεχή διείσδυση του διαδικτύου σε νέες πληθυσμιακές ομάδες, η ζήτηση για το επάγγελμα θα ανεβαίνει αστρονομικά. Ιδιαίτερα καθώς η εξάπλωση του ηλεκτρονικού εμπορίου απαιτεί περισσότερες και μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων. Με την απόκτηση και μόνο πτυχίου, οι απολαβές στις ΗΠΑ σήμερα για το συγκεκριμένο επάγγελμα κυμαίνονται περί τις $ 80.000 ετησίως. Η Ευρώπη σε ζητήματα πληροφορικής και διαδικτύου υπολείπεται σημαντικά της άλλης άκρης του Ατλαντικού πράγμα όμως που σημαίνει ότι η αύξηση της ζήτηση για επαγγέλματα πληροφορικής στο μέλλον θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Σημαντική αύξηση αναμένεται και στην Ελλάδα καθώς διευρύνεται ραγδαίως το ποσοστό του πληθυσμού που αποκτά πρόσβαση στο διαδίκτυο.

  •  Καλλιτέχνης Πολυμέσων (Multimedia artist)

Οι Καλλιτέχνες των Πολυμέσων στο μέλλον θα σχεδιάζουν τα πάντα στο νέο κόσμο της πληροφόρησης που ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε. Χρησιμοποιώντας τις άρτιες τεχνικές τους γνώσεις αλλά και το πηγαίο ταλέντο τους θα σχεδιάζουν από πρωτοποριακές ιστοσελίδες στο ίντερνετ μέχρι ολόκληρες ταινίες για την αγορά του κινηματογράφου. Το επάγγελμα υπάρχει από σήμερα και εμφανίζει πολλές εφαρμογές τόσο στο Διαδίκτυο όσο και στην αγορά των ΜΜΕ. Στο μέλλον οι απαιτήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες, η μορφή του επαγγέλματος θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και οι δουλειές θα εξασφαλίζονται κυρίως μέσα από δημοπρασίες / διαγωνισμούς στο διαδίκτυο.

  • Αρχιτέκτονας Δικτύων (Network Architect)

Ένας Αρχιτέκτονας Δικτύου ή αλλιώς αρχιτέκτονας Συστημάτων Δικτύων και Επικοινωνιών θα χρησιμοποιείται στο μέλλον τόσο από επιχειρήσεις όσο και από κυβερνήσεις και μεγάλους οργανισμούς για να σχεδιάζει και να υλοποιεί συστήματα πληροφορικής και επικοινωνιών. Αυτή η εργασία απαιτεί την άρτια γνώση του υλικού και του λογισμικού που ενσωματώνει κάθε οργανισμός αλλά και την γνώση και την εμπειρία εγκατάστασης καλωδίων και συστημάτων δικτύωσης. Όπως και για κάθε άλλη εργασία που σχετίζεται με την εφαρμοσμένη πληροφορική, η ζήτηση και οι απολαβές για το συγκεκριμένο επάγγελμα στο μέλλον θα είναι πολύ σημαντικές. Ειδικά στην Ελλάδα που οι ηλεκτρονικές υποδομές του Δημόσιου Τομέα είναι πολύ πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη η ζήτηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

 

Πηγή-> https://capitalinvest.gr/index.php/blog/41-future-jobs

 

Σχολιάστε

Top