Συμμετοχή στον 11ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης των εκδόσεων «Μεταίχμιο»

«Φιλία είναι…»

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν για ενδέκατη συνεχή χρονιά ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού και στόχο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση και εντέλει την αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και τη γνωριμία τους με το έργο Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, πολλοί από τους οποίους έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία για τη συγγραφική τους δραστηριότητα.

Στον φετινό Μαραθώνιο έχουν επιλεγεί βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που καταπιάνονται με το θέμα της φιλίας. Μέσα από την ανάγνωση αυτών των κειμένων τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορες εκφάνσεις της και να ξεπεράσουν ορισμένα στερεότυπα και μύθους γύρω από αυτήν. Επίσης, μπορούν να αναλογιστούν τη σημασία της και τελικά να συνειδητοποιήσουν ότι όσο δύσκολο κι αν είναι να χτιστεί μια φιλία, όσο κόπο και αν απαιτεί για να κρατηθεί ζωντανή, «κανένας δεν θα επέλεγε να ζει δίχως φίλους, κι ας είχε όλα τα υπόλοιπα αγαθά» (Αριστοτέλης).

Τα παιδιά της τάξης μας διαβάζουν τα βιβλία:

 Από μακριά της Αγγελικής Δαρλάση

Από μακριά

 

 Human Νet της Κατερίνας Ζωντανού

human net

Φίλες χωρίς αρχή και τέλος της Ιωάννας Μπαμπέτα

φίλες
Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης εντάσσεται στο πρόγραμμα της Φιλαναγνωσίας που διενεργείται στα πλαίσια λειτουργίας της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στους μαθητές μας να ασχοληθούν με θέματα που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους καθώς και με επίκαιρα ζητήματα του τόπου τους και του κόσμου εν γένει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης