Ο Αλχημιστής- Paulo Coelho

ΑΠΟ: ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - Απρ• 29•15

Πρόκειται για ένα πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του Βραζιλιάνου Paulo Coelho (Πάουλο Κοέλιο) που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1988.Το βιβλίο εξελίχθηκε στο να γίνει παγκόσμιο best-seller. Σύμφωνα με γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το AFP, έχει πουλήσει πάνω από 65 εκατομμύρια αντίτυπα σε πάνω από 150 χώρες, κάτι που το κάνει ένα από τα πιο διάσημα, σε πωλήσεις, βιβλία στην ιστορία.

Το αλληγορικό αυτό μυθιστόρημα, ακολουθεί έναν νεαρό βοσκό από την Ανδαλουσία, τον Σαντιάγκο, στο ταξίδι του στην Αίγυπτο μετά από επαναλαμβανόμενα όνειρα που είχε πως θα βρει εκεί κάποιον θησαυρό. Στην πορεία του συναντά μια σειρά από ανθρώπους, καθένας από τους οποίους σηματοδοτεί κάτι το διαφορετικό. Κυριότερος από αυτούς είναι ο Αλχιμιστής, ο οποίος και του μαθαίνει τα περισσότερα για τη ζωή. Κύριο θέμα του είναι ο «προσωπικός μύθος», ο σκόπος δηλαδή του κάθε ανθρώπου στη ζωή και τα στάδια από τα οποία χρειάζεται να περάσει για να τον κατακτήσει.

Είναι ένα ευχάριστο βιβλίο, γεμάτο νοήματα και αναζητήσεις. Σίγουρα κατάλληλο για εφηβικές ηλικίες, καθώς πραγματεύεται τα όνειρα και το ταξίδι προς την πραγματοποίηση τους.

 

alximistis_livanis

Αλίκη Καρκούλια

Σχολιάστε

Top