Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

RUE DE VIN

Περνώντας μέσα από κατάφυτους αμπελώνες, παραδοσιακά οινοποιεία, πανέμορφα χωριά και μεσαιωνικές κωμοπόλεις, ο «Δρόμος του Κρασιού» στην Αλσατία είναι μια ανεπανάληπτη διαδρομή αισθήσεων που προσφέρει στους λάτρεις του καλού κρασιού μοναδικές γευσιγνωστικές εμπειρίες. Ρομαντικές κωμοπόλεις κτισμένες με μεσαιωνική αρχιτεκτονική, μακραίωνη οινοπαραγωγική παράδοση, εκλεπτυσμένη γαστρονομία, πολυτάραχη ιστορία, ανέγγιχτη φύση, οικογενειακές επιχειρήσεις κρασιού, φημισμένα οινο-γαστρονομικά happenings, κυματιστοί λόφοι κατάφυτοι με αμπέλια, οχυρωμένα μοναστήρια και κάστρα.

Ο «Δρόμος του Κρασιού της Αλσατίας» («La Route des Vins d’Alsace») θεσπίστηκε επίσημα το 1953 ως μια διαδρομή γευσιγνωσίας για τους λάτρεις της οινοποσίας και αντιπροσωπεύει σήμερα ένα από τα σημαντικότερα δίκτυα οινοτουρισμού της Γαλλίας. Με αφετηρία το Στρασβούργο (την πρωτεύουσα της Αλσατίας) και άτυπη κατάληξη τις πύλες της πόλης Μυλούζη (Millhouse), πρόκειται για μια ελικοειδή διαδρομή μήκους 170 χλμ. που κινείται στη σκιά της οροσειράς Vosges και διασχίζει ένα υπέροχο σκηνικό κατάφυτων αμπελώνων, το οποίο έχει διατηρηθεί ανέγγιχτο κατά ένα μεγάλο μέρος, παρά την πανταχού παρουσία του ανθρώπινου στοιχείου.

Μέσα σ’ αυτό το πανέμορφο τοπίο της αλσατικής οινο-διαδρομής, 72 και πλέον παραδοσιακά χωριά με αυθεντική μεσαιωνική αύρα και οργανωμένες τουριστικές υποδομές προσθέτουν τη δική τους πολύχρωμη πινελιά στον καμβά της φύσης και ενισχύουν κατακόρυφα τη διάθεση των περιηγητών για στάσεις εξερεύνησης σε λιθόστρωτα καλντερίμια και γευστικές δοκιμές σε υποβλητικά φωτισμένα κελάρια, εκεί όπου «γεννιέται» και ωριμάζει το εκλεκτό κρασί της Αλσατίας. Σε όλα άλλωστε τα χωριά και τις κωμοπόλεις της Αλσατίας λειτουργούν παραδοσιακά οινοποιεία και πρωτότυπα Μουσεία Κρασιού, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη όχι μόνο να ξεναγηθεί στους χώρους της παραγωγής, της εμφιάλωσης και της παλαίωσης, αλλά να δοκιμάσει και να αγοράσει το νέκταρ της αρεσκείας του, απολαμβάνοντας έτσι μια πλήρη οινική εμπειρία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης