Kερκυραϊκά προϊόντα

        Ταξιδεύοντας στην γαστρονομική παράδοση της Κέρκυρας, ανακαλύπτουμε προϊόντα φτιαγμένα από αγνές πρώτες ύλες,  βασισμένα σε μεθόδους παρασκευής που έχουν ρίζες στο παρελθόν καθώς και μοντέρνους συνδυασμούς γεύσεων και αρωμάτων.
Η Κέρκυρα είναι γνωστή στο χώρο της γαστρονομίας για την παραγωγή μοναδικών προϊόντων όπως εκείνα από Κουμ Κουατ (μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ), την Τσιτσιμπύρα και τα παστά αλλαντικά Νούμπουλο και Σαλάδο.
       Βέβαια, όντας η Κέρκυρα τμήμα της Μεσογείου, δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι το ελαιόλαδο, τα προϊόντα ελιάς, το κρασί και το ξύδι. Από την αρχαιότητα οι Φαίακες ήταν πασίγνωστοι  για το κρασί τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Όμηρος στην Οδύσσεια, ενώ από την εποχή των Βενετσιάνων έως και σήμερα οι Κερκυραίοι παράγουν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ελαιόλαδο από «λιανολιά»,  το οποίο είναι  πασίγνωστο για τις ευεργετικές στο οργανισμό ιδιότητες.
       Αναζωογονείστε και προστατέψτε τον εαυτού σας, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα περιποίησης τα οποία έχουν ως βάση το ελαιόλαδο, το μέλι ή το κουμ κουάτ και παρασκευάζονται με αγνά φυσικά συστατικά χωρίς προσθήκες προσθέτων.
Χειροποίητα γλυπτά από ξύλο ελιάς, κεραμικά και βιβλία ολοκληρώνουν το παζλ των προϊόντων μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης