Κρασί και καλλωπισμός

Το κρασί από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, αξιοποιούνταν για πολλές χρήσεις. Ένας από τους πολλούς τρόπους χρήσης του κρασιού είναι με την μορφή καλλυντικών.

Κατά την αρχαιότητα, εκτός από τη μαγειρική, χρησιμοποιούσαν το κρασί και για τον καλλωπισμό τους. Ένα παράδειγμα είναι η αρχαία Ρώμη, όπου οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν το ίζημα του κρασιού ως ρουζ. Αυτό αποτελούσε μια εναλλακτική για το “κανονικό” ρουζ που ήταν φτιαγμένο από αλεσμένα ροδοπέταλα, τα οποία ήταν ακριβά. 

Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της επιστήμης, επιβεβαιώθηκαν οι ευεργετικές για το σώμα, ιδιότητες του κρασιού. Μέσα από τις έρευνες, διαπιστώθηκε ότι είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, η οποία συνεισφέρει στη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Οι πολυφαινόλες που περιέχει έχουν ισχυρή αντιγηραντική δράση. Επιπλέον αυξάνει απολύτως φυσικά την παραγωγή ποιοτικού κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα να ενισχύει τη βελτίωση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας.

Τα τελευταία χρόνια, πολλές εταιρίες καλλυντικών χρησιμοποιούν τις ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού δημιουργώντας καλλυντικά και προϊόντα καλλωπισμού για το σώμα και το πρόσωπο.

Υπάρχουν όμως πολλές συνταγές με προϊόντα καλλωπισμού στο σπίτι όπου μπορείτε να κάνετε και εσείς. Μια εύκολη συνταγή είναι μάσκα προσώπου με κρασί. Για να την παρασκευάσετε ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί με 2 κουταλιές της σούπας μέλι και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο. Αφήστε να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Ακόμη ένα ενδιαφέρον προϊόν είναι το scrub (από κρασί), που βοηθάει στην απολέπιση. Για την παρασκευή αυτού του προϊόντος χρειάζεστε 1 1/4 φλιτζάνι  μαύρη ζάχαρη, 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας(λιωμένο). Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης,ανακατέψτε όλα τα συστατικά. Αν το scrub ζάχαρης είναι πολύ υγρό, απλά προσθέστε περισσότερη ζάχαρη μέχρι να φτάσετε σε μια συνοχή που σας αρέσει. Φυλάξτε το σε ένα βαζάκι και χρησιμοποιήστε το μετά από ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

Παραδείγματα εταιρειών που παράγουν καλλυντικά από κρασί:

Στην Ελλάδα:

Έχουν δημιουργηθεί τα πρώτα Ελληνικά οινικά φυσικά καλλυντικά που προέρχονται από τα σταφύλια κτημάτων στην Εύβοια.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνικό οινοποιείο αιχμαλωτίζει όλη την δύναμη των σταφυλιών του, για να δημιουργήσει δραστικές φόρμουλες και πολυτελή φυτικά καλλυντικά που προσδίδουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση, λόγω των πολυφαινολών του σταφυλιού.

Οι ιδιότητες των καλλυντικών βασίζονται στην εκπληκτική αντιοξειδωτική δράση των ερυθρών κυρίως σταφυλιών και του ελαίου από τα κουκούτσια τους. Οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στα σταφύλια αποτελούν τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά σε όλο τον φυτικό κόσμο. Σταματούν την δημιουργία των ελεύθερων ριζών οι οποίες είναι υπεύθυνες για την γήρανση του δέρματος. Η ρεσβερατρόλη που βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση στα σταφύλια επαναφέρει στο δέρμα λάμψη, φωτεινότητα, νεανική όψη , σύσφιξη και αντιοξειδωτική δράση. Αποτελεί το πιο αποτελεσματικό ενεργό συστατικό για την επιμήκυνση της ζωής των κυττάρων.

Στο εξωτερικό:

Μια εταιρεία παραγωγής καλλυντικών με έδρα της στην  Κορέα,  δημιούργησε σειρά περιποίησης με βασικό συστατικό το εκχύλισμα κρασιού. Η συγκεκριμένη σειρά περιποίησης με εκχυλίσματα κρασιού περιλαμβάνει κραγιόν, lip tints και lip balms. Εκτός από το εκχύλισμα κρασιού, τα προϊόντα αυτά ξεχωρίζουν και για έναν ακόμη λόγο και αυτός είναι η πρωτότυπη συσκευασία τους. Τα προϊόντα είναι συσκευασμένα σε μικρογραφίες μπουκαλιών και ποτηριών κρασιού. Η εταιρεία έχει ήδη λανσάρει τέσσερα διαφορετικά είδη κραγιόν, διαφορετικών χρωμάτων χρησιμοποιώντας ονόματα ποικιλιών σταφυλιού 

Ζιλλέ Μαρκέλλα Α2, Στέλλα Κούρτι Α2, Μαριλένα Πελεκάνου Α3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης