Βενετσιάνικο καρναβάλι…

ΑΠΟ: ΠΕΒΕΡΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ - Ιαν• 30•18

Όσα πρέπει να ξέρετε για το καρναβάλι της Βενετίας

Ένα φεστιβάλ με πλούσια χρώματα , γοητευτικά κοστούμια με πολύτιμους λίθους και φανταστικών μεταμφιέσεων. Το Καρναβάλι της Βενετίας είναι παγκοσμίως γνωστό για πολλούς λόγους . Είναι ένα διαχρονικό φεστιβάλ που γιορτάζει τη δύναμη της φαντασίας μέσα από αιθέρια μυστήρια, απόκρυφα παραμύθια και καταπληκτική τέχνη.

Η γιορτή σηματοδοτεί ένα τέλος, καθώς ακολουθεί η χριστιανική παράδοση της Σαρακοστής, μια περίοδος νηστείας πριν από το Πάσχα. Στην πραγματικότητα , μερικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι το Καρναβάλι της Βενετίας είναι εμπνευσμένο από τη νίκη της «Serenissima Repubblica» κατά του Πατριάρχη της Aquileia, Ulrico κατά το έτος 1162. Στην τιμή αυτής τη νίκης, οι άνθρωποι άρχισαν να γιορτάζουν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

2venice-carnaval

Η έναρξη του καρναβαλιού credits @Venice_Carnival

Κάθε μάσκα συμβολίζει την ισορροπία μεταξύ της ένωσης του χώρου και του χρόνου, έχοντας έτσι απήχηση σε όλη την ιστορία.

3venice-carnaval

Σαγηνευτικές Μάσκες Photo credits @Venice_Carnival

Οι άνθρωποι σε όλη την διάρκεια της ιστορίας αντιλαμβάνονται ένα μύθο μέσα από την έκφραση της ζωγραφικής, του χορού και της αφήγησης. Το Καρναβάλι της Βενετίας είναι η επιτομή των καλλιτεχνικών θαυμάτων. Οι πρώτες τεκμηριωμένες πηγές παραπέμπουν τη χρήση της μάσκας ήδη από τον 13ο αιώνα. Μερικοί μελετητές υποθέτουν ότι οι μάσκες χρησιμοποιήθηκαν λόγω της αυστηρής ιεραρχικής δομής στη τάξη της Βενετίας.

Mask in Venice n.1

Ζευγάρι Μασκαρεμένων

Ιστορία της Βενετίας

Μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Γης , η Βενετία, προσελκύσει για αιώνες τους επισκέπτες της σε γυαλιστερές πλωτές οδούς με μυστηριακό χαρακτήρα. Αν και θεωρείται λιμνοθάλασσα η Βενετίας βρίσκεται επιπλέον στην Αδριατική θάλασσα. Η Δημοκρατία της Βενετίας άρχισε να αναπτύσσεται σημαντικά αρχής γενομένης από το 827, όταν η υπάρχουσα Βυζαντινή Πατριαρχική Έδρα μετακόμισε στο Ριάλτο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων 970 χρόνων η Βενετία γνώρισε μεγάλη άνθηση λόγω των πλούσιων συναλλαγών ενώ η συσσώρευση τεράστιου πλούτου σύμφωνα με τον κανόνα της Γερουσίας ρωμαϊκού στιλ, διευθύνεται από έναν Δόγη (αρχηγός του κράτους). Το 1797, η πόλη κατακτήθηκε από τον Ναπολέοντα και έχασε την ανεξαρτησία της. Από τότε η πόλη γνώρισε μια ποικιλία από πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές αλλαγές. Ως εκ τούτου, η Βενετία εξακολουθεί να μας θυμίζει μέχρι σήμερα το πλούσιο παρελθόν της Αναγέννησης και την ιστορική κληρονομιά της.

6venice-carnaval

Η Βενετία κατά το σούρουπο


Δραστηριότητες σε Βενετία

1. Piazza San Marco – η μεγαλύτερη πλατεία της Βενετίας , η πλατεία του Αγίου Μάρκου , είναι το κεντρικό σημείο συνάντησης της πόλης . Με τις καφετέριες , τα καταστήματα , και μια σειρά από μουσεία, η περιοχή παρουσιάζει τη πιο λαμπρή αρχιτεκτονική της Βενετίας κατά μήκος της θάλασσας.

2. Παλάτι των Δόγηδων – Κατά τη διάρκεια του 1.000 μ.Χ. το παλάτι αποτέλεσε τη βάση από όπου βασίλεψαν πολλοί Δόγηδες, ή ηγέτες. Εξερευνήστε τα μεγάλα δωμάτια, τα οποία κάποτε καταλαμβανόταν από την εκτελεστική εξουσία της Βενετίας, νομοθετική και δικαστική εξουσία. Αν βρίσκεται ενδιαφέρουσα τη σκοτεινή ιστορία, πηγαίνετε στο «Secret Itineraries Tour» το οποίο περιλαμβάνει μια περιήγηση μέσα σε δυσοίωνους θαλάμους βασανιστηρίων, φυλακές, και τη Γέφυρα των Στεναγμών.

3. Βασιλική του Αγίου Μάρκου – Είναι η επιτομή της βυζαντινής αρχιτεκτονικής που αφιερωμένη στον προστάτη της Βενετίας. Μέσα στους θησαυρούς της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου περιλαμβάνεται μια συλλογή από φανταστικές βυζαντινές αγιογραφίες, ψηφιδωτά και τοιχογραφίες από παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες.

4 . Γέφυρα του Ριάλτο – Μαζί με το Μεγάλο Κανάλι είναι πιο διάσημη γέφυρα της Βενετίας καθιστώντας το «must see» αξιοθέατο. Περπατήστε κατά μήκος της γέφυρας του Ριάλτο και απολαύστε την ποικιλία των καταστημάτων και των αγορών.

Σχολιάστε

Top