Συνέντευξη με την κ. Μαίρη

Φωτεινή-Αντιγόνη

-Πόσο χρονών είστε Κ. Μαίρη;

-Είμαι 62 χρονών

-Ποιος είναι ο λόγος που αφήσατε το χωριό σας την Αναρράχη;

-Ο λόγος που άφησα το χωριό και εγκαταστάθηκα στην πόλη είναι ότι λόγω του επαγγέλματος έπρεπε να ζω εκεί και να μην πηγαινοέρχομαι καθημερινά.

-Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στο χωριό;

-Στο χωριό τα τελευταία χρόνια έχουν χτιστεί περισσότερα κτήρια, έχει δημιουργηθεί καινούριο σχολείο και μια μεγάλη εκκλησία.

-Τι έχει αλλάξει στο πληθυσμό;

-Οι κάτοικοι είναι λιγότεροι διότι οι δουλειές τους είναι στην πόλη και αναγκάζονται να μένουν εκεί για να μην πηγαινοέρχονται.

-Ποια επαγγέλματα δεν ασκούνται και ποια νέα έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια;

-Πλέον δεν ασκείται το επάγγελμα του γανωτή, γιατί δεν χρησιμοποιούνται χάλκινα σκεύη, αλλά ανοξείδωτα. Επίσης ο σαμαράς . κατασκεύαζε ή επιδιόρθωνε σαμάρια. Σήμερα δεν χρησιμοποιούνε ζώα για τις μεταφορές, γιατί υπάρχουν φορτηγά.

-Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν νέα επαγγέλματα και λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας όπως είναι ο τεχνικός υπολογιστών, δικηγόρος και ηλεκτρολόγος.

-Πώς περνούσαν και πως περνάν οι άνθρωποι τον ελεύθερο τους χρόνο;

-Τώρα οι άνθρωποι στον ελεύθερο χρόνο τους πηγαίνουν ταξίδια, διαβάζουν βιβλία, αθλούνται, ενώ πρώτα μαζεύονται στα σπίτια, συζητούσαν και έβλεπαν ταινίες.

-Αν έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής τους;

-Γενικά ο τρόπος ζωής τους έγινε πιο εύκολος, διότι πολλές εργασίες έχουν αντικατασταθεί από μηχανήματα αντί να γίνονται με τα χέρια.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης