Εισαγωγή στη ρομποτική lego WeDo 2.0

 

Το LEGO Education WeDo είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ του Mitchel Resnick, επικεφαλής του ομίλου Lifelong Kindergarten στο MIT Media Lab και του Erik Hansen, επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρονικών Ε & Α του The LEGO Group. Ήδη, η εικοσαετής συνεργασία τους είχε ως αποτέλεσμα το εξαιρετικά επιτυχημένο κιτ ρομποτικής LEGO Mindstorms για παιδιά ηλικίας 11+. Το πακέτο ρομποτικής LEGO WeDo ™ Education WeDo ™, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-9 ετών, ξεκίνησε το 2009 και εισήγαγε τη ρομποτική στις μικρότερες ηλικίες. Το πακέτο συνδυάζει τα αγαπημένα σας τουβλάκια LEGO με έναν κινητήρα, δύο αισθητήρες και έναν εγκέφαλο ο οποίος συνδέει το μοντέλο με τον υπολογιστή. Διαθέτει απλό λογισμικό οπτικού προγραμματισμού drag-and-drop με το οποίο κάθε κατασκευή ζωντανεύει . Με αυτή την φιλική προς το παιδί προσέγγιση, το πακέτο κάνει τη εκμάθηση διασκεδαστική, ενισχύοντας την έμπνευση αλλά και το πνεύμα ομαδικότητας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολύπλοκα θέματα από τα πεδία της φυσικής, της μηχανικής και του προγραμματισμού. Επιπλέον, αναπτύσσουν τις κινητικές και γνωστικές τους δεξιότητες κατασκευάζοντας απλά ρομπότ, και διασκεδάζοντας με τουβλάκια LEGO.

Η απλότητα και η ευελιξία του, καθιστούν το WeDo ένα εξαιρετικό πακέτο για τη διδασκαλία της ρομποτικής και του προγραμματισμού στα πλαίσια της τάξης καθώς και την ενίσχυση των μαθημάτων STEM. Τα παιδιά εργάζονται σε ζευγάρια χρησιμοποιώντας ένα πακέτο WeDo και έναν υπολογιστή ή τάμπλετ, το οποίο τους βοηθά να βελτιώσουν τις ικανότητες συνεργασίας και επικοινωνίας.

Οι εκπαιδευτικοί του RoboCAMP έχουν μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία στη διδασκαλία με την WeDo και είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα εργαλείο το οποίο θα ενθουσιάσει περισσότερο τα μικρά παιδιά ώστε να ασχοληθουν με την τεχνολογία και τον προγραμματισμό. Τα δικά μας μαθήματα για WeDo, CityCAMP, StarCAMP και SafariCAMP αποδεικνύουν ότι οι δυνατότητες είναι ακόμα μεγαλύτερες – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WeDo για να προκαλέσετε το ενδιαφέρον για τη φυσική, τη μηχανική, την αστρονομία ακόμα και τη βιολογία!

Όντας ικανοποιημένοι από το πρώτο πακέτο Lego WeDo 1.0, είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με το νέο WeDo 2.0.

Ας δούμε ένα παράδειγμα.

https://studio.youtube.com/video/O5BYTjbmw-c/edit

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης