8 ΜΑΡΤΙΟΥ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

                                8 ΜΑΡΤΙΟΥ

( Γυναίκα γένους θηλυκού, η αρχή του κόσμου)

Το 1977 τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν την 8η Μαρτίου ως ημέρα της γυναίκας. Η ημέρα αυτή δεν είναι απλά μια επέτειος αλλά μας θυμίζει τους αγώνες των γυναικών, για ισότητα, στην εργασία, στην οικογένεια, στο να ψηφίζουν και αν εκλέγονται, στην υγεία.

Τα δικαιώματα τους οι γυναίκες τα κέρδισαν με αγώνες. Ακόμα και σήμερα πολλές θρησκείες στερούν από τις γυναίκες την ελευθερία τους, και τις θεωρούν κατώτερες των ανδρών.Μόνο ο χριστιανισμός θεωρεί την γυναίκα ίση με τον άνδρα, ακόμη και στην αρχαιότητα οι Αθηναίοι είχαν τις γυναίκες κλεισμένες στους γυναικωνίτες και δεν πλησίαζαν στα παράθυρα.

Το έργο της γυναίκας είναι μεγάλο. Το ότι μέσα από την γυναίκα διαιωνίζεται το ανθρώπινο είδος είναι ένα θαύμα, της φύσης. Η σωματική και σεξουαλική βία είναι συνηθισμένη στο ασθενές φύλο, τόσο στο οικογενειακό περιβάλλον όσο και στο εργασιακό. Σε πολλά φτωχά κράτη πολλά κοριτσάκια οι ίδιες οικογένειες τους για οικονομικούς λόγους τα βγάζουν στην πορνεία.

Η μέρα αυτή έρχεται να μας θυμίσει τους αγώνες των γυναικών στο χρόνο που πρέπει να συνεχιστούν μέχρι να αποκτήσουν φωνή  οι γυναίκες και να πουν ΟΧΙ στην εκμετάλλευση σωματική, ψυχική και πνευματική.

Χριστούγεννα

επιχειρημ

επιχ

Πηγές από τις εικόνες είναι : ThatsLife.gr ,  NewsNow.gr  ,   sansimera.gr

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

2 Σχόλια

  1. Δυστυχώς, σε πολλές χώρες, ακόμα και σήμερα εν έτη 2021, δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματα των γυναικών. Αλλά και σε χώρες που υποστηρίζουν την ισότητα των 2 φύλων, υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως κατώτερο ον. Ας ελπίσουμε το τραγικό
    αυτό φαινόμενο να εξαλειφθεί τα επόμενα χρόνια.
    Εξαιρετικό άρθρο. Μπράβο Κωνσταντίνα ???? ????

Υποβολή απάντησης