Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ 

Η καθημερινή ζωή των ανθρώπων στον προηγούμενο αιώνα  ήταν πολύ διαφορετική από τη δική μας. Δηλαδή είναι ότι έχουμε πολλές διαφορές με την καθημερινότητα , τα επαγγέλματα και άλλα πολλά        .

Η γυναίκα εκείνη την εποχή δεν είχε πολλά δικαιώματα . Οι κύριες δουλειές της  ήταν η φροντίδα των παιδιών και του συζύγου της και η ύφανση στον αργαλειό.. Εκτός   από αυτό είχε και τις αγροτικές δουλειές δηλαδή να σπείρει να θερίσει και άλλα.

Οι άντρες όμως ήταν διαφορετικά  από τις γυναίκες . Είχαν περισσότερα  δικαιώματα, όπως  να ψηφίζουν. Υπήρχαν πολλά επαγγέλματα που μπορούσαν να κάνουν όπως  ψαράδες  . Μπορεί να ήταν τραπεζίτες ,πολιτικοί,  παγοπώλες ,γαλατάδες, καρεκλάδες ,αμαξάδες , φωτογράφοι, μανάβηδες,  νερουλάδες , ψωμάδες, ασβεστάδες, γανωματήδες, ταχυδρόμοι και καστανάδες και άλλα πολλά επαγγέλματα . Όπως  ξέρουμε όλα αυτά τα επαγγέλματα έχουν  εξαφανιστεί διότι έχουν έρθει καινούρια αντικείμενα εργασίας να  τα αντικαταστήσουν .                                            .

Τα παιδιά τότε δεν είχαν όλα το δικαίωμα της μόρφωσης  αγόρια και  κορίτσια. Είχαν λίγα ,χειροποίητα  παιχνίδια να ασχολούνται,  όπως ο τροχός  ,τα πεντόβολα , το ποδόσφαιρο, τους βόλους ,το σκοινάκι ,το κουτσό και τη σβούρα .

Όπως καταλαβαίνουμε εκείνες οι εποχές ήταν διαφορετικές από τις δικές μας  με διαφορές στην τεχνολογία , στα επαγγέλματα ,στα παιχνίδια  ,στα δικαιώματα   και στις συνθήκες επιβίωσης.

poster_2021-03-17-023656_ (15)Word Art_ (15)

 

 

 

 

 

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης