Μέτρα αντιμετώπισης οικολογικού ζητήματος

 Αφρική

Πηγή: Qgreen Advisor

Με αφορμή ένα κείμενο για την περιβαλλοντική ρύπανση και καταστροφή γράφεται το παρόν άρθρο. Ο λόγος όμως δεν είναι η περιβαλλοντική ρύπανση και καταστροφή, είναι τα μέτρα αντιμετώπισης αυτού του οικολογικού ζητήματος.

Είναι γεγονός ότι για την αντιμετώπιση του οικολογικού ζητήματος, πρέπει να μπορούμε να λάβουμε κάποια βασικά μέτρα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Αρχικά, ας ξεκινήσουμε με την εφαρμογή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία και με τη συμμετοχή τόσο του διδακτικού προσωπικού όσο και του μαθητικού συνόλου.  Επιπλέον, έχουμε την εφαρμογή αυστηρής νομοθεσίας, που θα υποχρεώνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον, ενώ οι παραβάτες θα πρέπει να τιμωρούνται ανάλογα. Τέλος, πρέπει να δημιουργηθούν κίνητρα για αποκέντρωση, προκειμένου να ανακουφιστούν τα μεγάλα αστικά κέντρα από τα προβλήματα, όπως είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση, που τα ταλαιπωρούν λόγω υπερπληθυσμού.

ypol

Από όλα τα παραπάνω, διεξάγεται το συμπέρασμα ότι πρέπει σύντομα να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα, διότι είναι πολύ απαραίτητα για να μην γίνεται περιβαλλοντική ρύπανση και καταστροφή. Οφείλουμε όλοι να το λάβουμε υπόψιν μας.

Πηγή: Εκπαιδευτικές Κοινότητες & Κοινότητες ΠΣΔ – Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Εβελίνα Ανεστοπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης