Η πρόπολη Φυσική τροφή “Φάρμακο”:

images

Η πρόπολη είναι ρητινώδης κολλώδης ουσία που συλλέγουν οι μέλισσες από διάφορα φυτά την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες και την χρησιμοποιούν για να στεγανοποιήσουν και απολυμάνουν το εσωτερικό της φωλιάς τους. Χημική σύσταση. Η πρόπολη περιέχει κύρια ρητίνη (55%), κερί (30%), αιθέρια έλαια (10%), γύρη (5%).

Φυσικές ιδιότητες: Το χρώμα της πρόπολης εξαρτάται από την φυτική της σύσταση. Συνήθως είναι καφέ-πράσινη, καστανή, σκούρα καφέ. Είναι αδιάλυτη στο νερό και διαλυτή στην αλκοόλη, στην βενζίνη και σε διάλυμα καυστικού νατρίου.

Επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό:

  • Η πρόπολη περιέχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις φλαβόνες, φλαβονόλες και φλαβονόνες, οι οποίες έχουν τις εξής επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. α) Έχουν ευεργετική επίδραση στα τριχοειδή αγγεία. β) Έχουν αντιφλεγμονική δράση στις αρθρώσεις, στο δέρμα και στους βλεννώδεις ιστούς. γ) Προστατεύουν την βιταμίνη C από οξειδώσεις. δ) Αναστέλλουν την συνάθροιση ερυθροκυττάρρων in vitro και in vivo. ε) Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. στ) Έχουν αντιβακτηριακή δράση στα gram θετικά και gram αρνητικά βακτήρια. ζ) Έχουν αντισηπτική δράση και σε συνδυασμό με οργανικά οξέα με διπλό βενζοικό δεσμό, αυξάνουν την έκκριση της χολής.
  • Η πρόπολη χρησιμοποιείται για την θεραπεία τραυμάτων των αναπνευστικών οργάνων, της στοματικής κοιλότητας και άλλων περιοχών του ανθρωπίνου σώματος.
  • Η πρόπολη χρησιμοποιείται κατά του χρόνιου κνησμού για την θεραπεία της τοπικής κοκκινίλας, της φαρυγγίτιδας, των μυκητιάσεων και γενικά προβλήματα ωτορινολαρυγγολογίας.
  • Αλκοολικό εκχύλισμα πρόπολης 50% χρησιμοποιείται για την θεραπεία της χρόνιας ωτίτιδας.
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων ρευματικής αρθρίτιδας και σπονδυλικής αγκύλωσης.
  • Η πρόπολη χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική για την θεραπεία προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας.
  • Η πρόπολη βοηθά στην αντιμετώπιση του έλκους και αντιμετώπιση προβλημάτων του προστάτη.
  • Η πρόπολη χρησιμοποιείται κατά κόρον στα καλλυντικά, σε λοσιόν, σε κρέμες προσώπου, σε διάλυμα με οινόπνευμα, σε σαπούνια, σαμπουάν και οδοντόπαστες.

Σχολιάστε

Top