«Learn 4 Life»: Κινητικότητα στην Ιταλία

atri2

Tο 5o Gymnasio Karditsas από την Κυριακή 24 Μαρτίου και μέχρι το Σάββατο 30 Μαρτίου είχε την χαρά να φιλοξενηθεί στην πόλη Atri της Ιταλίας στο πλαίσιο του προγράμματος #erasmus+ KA229 «Learn 4 Life : Active and Responsible Citizenship», το οποίο υλοποιείται την περίοδο 2018 – 2020. Το σχολείο υποδοχής που φιλοξένησε την ομάδα μας μαζί με τα σχολεία της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας είναι τo Istituto Comprensivo Atri, το οποίο είναι και το συντονιστικό σχολείο αυτής της στρατηγικής σύμπραξης. Ήταν η δεύτερη συνάντηση που ακολούθησε μετά την φιλοξενία των εταίρων από την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες τρεις συναντήσεις στην Σαμψούντα, την Πολωνία και τη Ρουμανία.
Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με θερμή υποδοχή των ομάδων, ενώ οι μέρες που ακολούθησαν ήταν γεμάτες από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σχετικές με το βασικό στόχο του προγράμματος που είναι η δημιουργία υπεύθυνων και ενεργών Ευρωπαίων πολιτών, ευαισθητοποιημένων σε θέματα σημαντικά για μια καλύτερη και ποιοτικότερη κοινή διαβίωση όλων των ανθρώπων.
Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο του Atri, το οποίο είναι μια μικρή μεσαιωνική πόλη στην ευρύτερη περιφέρεια του @Abruzzo, και επισκέφθηκαν σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής όπως το Θέατρο της πόλης, το περίφημο Ναυτικό Μουσείο Torre di Cerrano καθώς και το μεσαιωνικό κάστρο Fortezza Di Civitella Del Tronto. Μια ακόμη εντυπωσιακή εμπειρία ήταν η επίσκεψη στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου L’Oasi dei Calanchi – Ristorante / Pizzeria / Arrosticini (Badlands Nature Reserve) καθώς η δραστηριότητα που υλοποιήθηκε κατά την επίσκεψη των ομάδων στο Casoli Pinta – Museo all’aperto ή αλλιώς “Μουσείο κάτω από τα Αστέρια”.
H εβδομάδα ολοκληρώθηκε την τελευταία μέρα με επίσκεψη και περιήγηση σε σημαντικά αξιοθέατα της ¨Αιώνιας πόλης” , της Ρώμης, αφήνοντας μερικές από τις ωραιότερες αναμνήσεις στους μικρούς και μεγάλους ταξιδιώτες μας.

atri1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης