Συμμετοχή Μαθητών του Γυμνασίου Μεσοβουνίων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ορθογραφίας 2023

Το σχολείο μας, το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων με Λυκειακές Τάξεις συμμετέχει ενεργά φέτος και σε έναν ακόμα διαγωνισμό, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ορθογραφίας 2023. Με παρότρυνση της διευθύντριας του σχολείου κας Ουρανίας Τσούτση αλλά και της φιλολόγου κας Αραβαντινού Αντζουλέτας,  μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου μας ενδιαφέρθηκαν να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στον εν λόγω διαγωνισμό.

Οι συμμετέχοντες μαθητές ανά τάξη είναι:

A“ Γυμνασίου:

1. Διακάτου Βάσια

2.  Καββαδία Αθηνά

Β” Γυμνασίου:

1. Ζαμπέλη Κατερίνα

2.  Γαλιατσή Μαρίνα

Γ” Γυμνασίου:

1.  Τζαννάτου Αφροδίτη

Μάλιστα, τα παιδιά έχουν ήδη ξεκινήσει την ορθογραφική  τους προετοιμασία κατά τη διάρκεια του ωρολογίου καθημερινού τους προγράμματος, όταν και εφόσον αυτό είναι εφικτό. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές με την καθοδήγηση της φιλολόγου κας Αραβαντινού  κάνουν εξάσκηση σε τεστ και θέματα προσωμοίωσης ερωτήσεων που αντιστοιχούν στην τάξη του κάθε μαθητή. Επίσης, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι σκοπός του διαγωνισμού είναι οι μαθητές σας να εμπεδώσουν τους κανόνες ορθογραφίας της τάξη τους, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ελληνική λογοτεχνία, αλλά και να ενισχυθεί η φιλανθρωπική τους συνείδηση. Επίσης, ο διαγωνισμός βοηθάει τους μαθητές να εξοικειωθούν με τη χρήση της τεχνολογίας και των διαδικτυακών εφαρμογών για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Τα προς εξέταση κείμενα είναι αποσπάσματα από βιβλία της Ζωρζ Σαρή, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της, ευγενική παραχώρηση από τις Εκδόσεις Πατάκη. Τα εν λόγω βιβλία τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν στη διάθεση των μαθητών αλλά και στη σχολική βιβλιοθήκη ύστερα από δωρεά της κας Αραβαντινού.

για την Α” Γυμνασίου:

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-04-27 153936

για τη Β” Γυμνασίου:

08496

για τη Γ” Γυμνασίου:

010100010709

Με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό τα παιδιά συνεισφέρουν στον οργανισμό «Μαζί για το Παιδί». Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε στα παιδιά μας την κουλτούρα της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης. Θεματοδότης του διαγωνισμού είναι ο εκδοτικός οίκος Εκδόσεις Πατάκη. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από 25-28 Μαίου ηλεκτρονικά. Ευχόμαστε στα παιδιά μας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΣΗ!!!

Αντζουλέτα Αραβαντινού, Μiddle Mountain College News, 26-04-2023

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 334 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης