Αction Aid «Η Δύναμη είναι στο χέρι σου» : Δράση Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου με Λ.Τ. Μεσοβουνίων

Οι μαθητές των τριών τάξεων του  Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετείχαν με ξεχωριστό ενθουσιασμό και ενδιαφέρον σε δράση ευαισθητοποίησης και φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του προγράμματος της Action Aid, η οποία είχε τίτλο »Η δύναμη είναι στο χέρι σου».

55

Αφιερώθηκε  μια διδακτική ώρα για να «ταξιδέψουμε» με τη δύναμη του μυαλού, της ψυχής και της προσφοράς στη Σενεγάλη.
Μέσα από το Quiz και τα Facts της χώρας  γνωρίσαμε μαζί με τους μαθητές με διαδραστικό τρόπο τη χώρα και παράλληλα μάθαμε για τις ανάγκες, καθώς και για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκεί. Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν οι μαθητές  και  τους δόθηκε η δυνατότητα να βοηθήσουν έμπρακτα στην καταπολέμηση της φτώχειας, ώστε όλοι οι κάτοικοι της κοινότητας Τζιλόρ στη Σενεγάλη να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Η ενέργειά μας Η δύναμη είναι στο χέρι σου», δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να ενισχύσουν την προσπάθειά  της Action Aid να μάθουν για τον κόσμο, δίνοντας έμφαση στις έννοιες της αλληλεγγύης και της αγάπης. Επιπλέον, με αφορμή και παράδειγμα της Σενεγάλης, μας δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουμε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και με τη συλλογική βοήθεια όλων μας, κάθε μαθητής με την προσφορά 2€ συνέβαλε  στην υλοποίηση του έργου για φέτος.

 Ακόμα, το αναμνηστικό βραχιολάκι της ενέργειας που έλαβαν τα παδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί θυμίζει κάθε μέρα ότι είναι μέρος μίας μεγάλης προσπάθειας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί και να φτιάξουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο!

1
Φέτος, η ενέργεια «Η δύναμη είναι στο χέρι σου» συνδέεται με έξι από τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω ενός Κέντρου Πολλαπλών Δράσεων για την κοινότητα.

Συνοπτικά τα  οφέλη της  ενέργειας εμπεριέχονται στους παρακάτω στόχους:

ü  Στόχος 1: Μηδενική φτώχεια

 ü  Στόχος 3: Ποιοτική εκπαίδευση

ü  Στόχος 5: Ισότητα των φύλων

ü  Στόχος 10: Λιγότερες ανισότητες

ü  Στόχος 13: Δράση για το κλίμα  

Οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου που συμμετείχαν στη δράση είναι:

 -Ζαμπέλη Χριστίνα

-Ζαμπέλη Κατερίνα

-Τζαννάτου Στέλλα

-Τζαννάτου Αφροδίτη

-Βασιλείου Κωνσταντίνα

-Γαλιατσή Μαρίνα

-Πάλι Τζέσικα

-Βλάντι Μαρκέλλα

-Βασιλάτου Μαρίζα

-Κουτσούκου Εύη

-Καββαδία Αθηνά

-Μέρα Μαρία

-Παπαλεξάτου Κατερίνα

-Παπαλεξάτος Αλέκος

-Γκέτσι Βαλεντίνα

- Κουλουμπαρίτση Άννα

2

Αναμφίβολα, μετά το πέρας της δράσης τα παιδιά αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις και παράλληλα ευαισθητοποιήθηκαν για ένα θέμα που αφορά αντίστοιχα παιδιά ίδιων , μικρότερων ή και μεγαλύτερων ηλικιών, στων οποίων τη χώρα όσα για εμάς θεωρούνται αυτονόητα και καθημερινά, τουναντίον γι” αυτά μένουν ακόμα στη σφαίρα του ονείρου και της ουτοπικής επιθυμίας. Έτσι, οι μαθητές συνειδητοποίησαν πως η αλληλεγγύη, η προσφορά, η ανιδιοτέλεια και το νοιάξιμο για τους συνανθρώπους μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αποτελούν πολύτιμους οδηγούς, ώστε να διαμορφώσουν μια προσωπικότητα δοτική, έτοιμη να προσφέρει και να κάνει πράξη την έννοια του εθελοντισμού ανά πάσα ώρα και οποτεδήποτε αυτό κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη. Είθε οι μαθητές μας να εντάξουν στη ζωή τους την έννοια της προσφοράς, της αφιλοκέρδειας και της πραγματικής αγάπης και φροντίδας για το συνάνθρωπο! Η δύναμη δεν βρίσκεται μόνο στο χέρι αλλά και στις καρδιές και τη συνείδηση όλων μας!

4

Αντζουλέτα Αραβαντινού, Middle Mountain College, 17-05-2023

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 345 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης