Απονομή Υποτροφίας Ιωαννίδη

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ.κ. Δημήτριος  επισκέφθηκε το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων, για να απονείμει την υποτροφία του ιδρύματος Ιωαννίδη σε δύο μαθήτριες που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2022-2023. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι γονείς των μαθητριών που βραβεύτηκαν, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κος Μιλτιάδης Μελισσάς, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοβουνίων, κα Χάιδω Νικολετάτου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Ισμήνη Κολαίτη και ο Ιερέας της ενορίας, Πατήρ Ιωάννης. Οι μαθήτριες που βραβεύθηκαν είναι η Αφροδίτη Τζαννάτου, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου  και η Ειρήνη Τσελέντη, φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκ μέρους της οποίας παρέλαβε την υποτροφία ο πατέρας της, κος Αλέξανδρος Τσελέντης.

 Μετά την απονομή των υποτροφιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ.κ. Δημήτριος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κος Μιλτιάδης Μελισσάς επισκέφθηκαν τις τάξεις και συνομίλησαν με τους μαθητές. Στο τέλος, ο Μητροπολίτης μοίρασε στα παιδιά το ημερολόγιο της Μητρόπολης για το έτος 2024, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Όσιο Ευφρόσυνο.

Η υποτροφία απονέμεται στο σχολείο μας, διότι η  σύζυγός του αείμνηστου ευεργέτης Ιωαννίδη καταγόταν από το χωριό Βαρύ Ερύσσου. Το ζεύγος μετανάστευσε στην Αμερική, όπου έζησε και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ενώ δεν απέκτησε τέκνα. Μετά τον θάνατο τους, σύμφωνα με την διαθήκη τους, συνεστήθη ίδρυμα από την Εκκλησία της Αμερικής και από τους τόκους του κεφαλαίου βραβεύονται κάθε χρόνο δύο άριστοι μαθητές/ μαθήτριες από το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων και δυο από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Πάστρας.

11111

35

10

2

01

Ουρανία Τσούτση, Middle Mountain College News, 25-11-2023

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 319 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης