Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας

 Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλιση Ασθένειας (ΕΚΑΑ), είναι  μια δωρεάν κάρτα, η οποία παρέχεται σε όσους έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα στον e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία, κρατική περίθαλψη κατά την προσωρινή διαμονή τους σε μια από τις 27 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση. Δεν καλύπτει την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, ούτε δαπάνες όπως το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στη χώρα προέλευσης ή την απώλεια/κλοπή περιουσιακών στοιχείων. Επίσης δεν καλύπτει τις δαπάνες, αν ο ασφαλισμένος ταξιδεύει ειδικά για να λάβει ιατρική περίθαλψη. Δεν εγγυάται τέλος, τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών, δεδομένου ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης κάθε χώρας διαφέρουν, υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στη χώρα προέλευσης μπορεί να μην παρέχονται δωρεάν σε μια άλλη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση μεταφοράς της συνήθους κατοικίας σε μια άλλη χώρα, απαιτείται εγγραφή εκεί μέσω του εντύπου S1 αντί της χρήσης της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας, προκειμένου ο ασφαλισμένος να λάβει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα αυτή.

2

Διάρκεια Ισχύος

1 έτος

Για να εκδώσετε την κάρτα μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 347 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης