Το σχολείο μας στην ραδιοφωνική εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε η Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κεφαλονιάς Αναστασία Στρακάτου, για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου.

«Σήμερα 25 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών, θεωρώ ότι δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα. Αυτό το μήνυμα « Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη», που προσπαθούμε να περάσουμε τα τελευταία 9 χρόνια που λειτουργεί και το Συμβουλευτικό Κέντρο και που δυστυχώς είναι και πιο επίκαιρο από ποτέ. Τα νούμερα βλέπουμε ότι συνεχίζουν να είναι υψηλά, καταγράφονται ακόμη δυστυχώς γυναικοκτονίες, οπότε χωρίς να το θέλουμε είμαστε επίκαιροι. Φέτος σκεφτήκαμε να συνδιοργανώσουμε τη σημερινή δράση και με τις άλλες Δομές που υπάρχουν στην Κεφαλονιά, τα Κέντρα Κοινότητας Αργοστολίου, Σάμης ,Ληξουρίου και την κινητή μονάδα ΚΕΘΕΑ . Θεωρήσαμε ότι όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε αυτό το μήνυμα».

Η κ. Στρακάτου επίσης αναφέρθηκε:

Στην παρουσία του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις  Μεσοβουνίων στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών (StreetWork) στο Αργοστόλι: « Ήταν πολύ σημαντικό και ωραίο ότι ένα σχολείο από τα Μεσοβούνια, τόσο μακριά, ήρθε να μιλήσουμε από κοντά γι αυτό το θέμα. Είναι ωραίο να ακούς τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς των νέων παιδιών και αυτός είναι και ο λόγος που και εμείς διοργανώνουμε δράσεις και πηγαίνουμε στα σχολεία. Είναι πολύ σημαντικό απο τόσο μικρή ηλικία να μπούν τα παιδιά στην διαδικασία να αναγνωρίσουν έστω σε μία πρώιμη συντροφική σχέση, η φλερτ, τα σημάδια που μπορεί να έχει μια κακοποιητική σχέση και να μάθουν να το απενοχοποιούν όλο αυτό. Να μάθουν το, δεν πρέπει να ντρέπομαι να μιλήσω για όλο αυτό , ούτε και να φοβάμαι, και να μεγαλώσουν μέσα σε μια τέτοια κουλτούρα και γενικά χωρίς έμφυλα στερεότυπα, χωρίς διακρίσεις, γιατί από κει ξεκινούν όλα, αυτή είναι και η βάση για να εμφανιστεί αργότερα και το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών».

inkefalonia.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης