Η ταινία του μήνα:The Perks of Being Wallflower

The Perks of Being Wallflower

Η ταινία The perks of being a wallflower βασίζεται στο ομώνυμο best seller με πάνω από 7 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. O συγγραφέας και σκηνοθέτης Stephen Chbosky μας παρουσιάζει μια τρυφερή ιστορία για την δύσκολη περιόδο της ενηλικίωσης. Συγκεκριμένα θα παρακολουθήσουμε τον Τσάρλι, έναν σκεπτικό νέο, που προσπαθεί να προσαρμοστεί στο λύκειο.

Σενάριο

Στο The perks of being a wallflower, o αγχωμένος Τσάρλι, θα δοκιμάσει να αφήσει πίσω του το παρελθόν και να κάνει μία καινούρια αρχή. Ο στενός οικογενειακός και φιλικός κύκλος του δημιούργησαν ψυχικά τραύματα. Για την ακρίβεια η αγαπημένη του θεία είναι νεκρή και ο καλύτερος του φίλος αυτοκτόνησε εξαιτίας της κατάθλιψης. Με την είσοδο στο λύκειο θα αντιμετωπίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό με αποτέλεσμα η προσαρμογή του να γίνει δυσκολότερη. Σε έναν αγώνα, όμως, αμερικανικού ποδοσφαίρου θα γνωρίσει δύο ετεροθαλή αδέρφια την Σαμ και τον Πάτρικ. Η γοητευτική Σαμ μαζί με τον πνευματώδη Πάτρικ θα καταφέρουν να τον βγάλουν από το περιθώριο και να του δείξουν την αληθινή ζωή. Επιπλέον θα βιώσει τις θετικές και αρνητικές συνέπειες του πρώτου έρωτα..

Τhe perks of being a wallflower
Πηγή εικόνας: Lifo.gr

Κριτική

To Τhe perks of being a wallflower πλαισιώνεται από ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών όπως Logan Lerman (Percy Jackson), Emma Watson (Harry Potter), Ezra Miller (We need to talk about Kevin) και τον Paul Rudd (Ant-man). Οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί καταφέρνουν να παρουσιάσουν εξαιρετικά την πιο περίπλοκη μεταβατική περίοδο του ανθρώπου, την εφηβεία. Την υπέροχη αυτή μελαγχολική και νεανική διάθεση “ντύνουν” οι μουσικές επιλογές σαν τα Heroes του David Bowie και It’s time των Imagine Dragons.

Η σκηνοθεσία του Stephen Chbosky με τις αναδρομές στο παρελθόν, τους καλογραμμένους διαλόγους και τα indie χαρακτηριστικά κερδίζει το χειροκρότημα. Εστίαζει περισσότερο στους χαρακτήρες και τις προσωπικές τους ιστορίες και όχι σε άσχετες καταστάσεις. Οι σκηνές που αποτυπώνονται στο μυαλό των θεατών δεν θα διαγραφούν εύκολα μετά το τέλος του The perks of being a wallflower.

Να την δω;

Το σύμπαν της ταινίας The perks of being a wallflower είναι πολύ όμορφο και ειλικρινές. Οι θεατές συνειδητοποιούν ότι και οι πιο μικρές χαρές, με τα κατάλληλα άτομα, έχουν ζωτική σημασία.Όπως μία απλή βόλτα με το αυτοκίνητο με την απαραίτητη μουσική υπόκρουση στην τελευταία σκηνή. Η πιθανότητα να δείτε τους τίτλους τέλους με δάκρυα στα μάτια είναι τεράστια. Και να θυμάστε: “we are infinite.”

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: ΕΔΩ

Πηγή: https://www.maxmag.gr/cinema/kritikes/the-perks-of-being-a-wallflower-to-taxidi-pros-tin-orimotita/

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 331 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης