Λαζάνια με κοτόπουλο

Υλικά                                                                              lazania-kotopoulo-tyria-foodmaniacs

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 250 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1-2 κ.σ. κύμινο

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 λίτρο γάλα
  • 50 γρ. γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. λαζάνια
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. βασιλικό
  • 150 γρ. γραβιέρα

Για το σερβίρισμα

  • βασιλικό

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το θυμάρι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε το καρότο σε κυβάκια, την πιπεριά σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, τον ζωμό λαχανικών, το μπούκοβο, το κύμινο και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Για τη μπεσαμέλ

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί.
  • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει μια βράση και να δέσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 27×35 εκ. απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το 1/3 από τα λαζάνια.
  • Απλώνουμε τον μισό κιμά, βάζουμε πιπέρι, 1 κ.σ. βασιλικό και 50 γρ. από τη γραβιέρα.
  • Κάνουμε άλλη μια στρώση από το1/3 από τα λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά, πιπέρι, βασιλικό και 50 γρ. γραβιέρα.
  • Απλώνουμε το τελευταίο 1/3 από τα λαζάνια, την μπεσαμέλ, τα υπόλοιπα 50 γρ. γραβιέρα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για επιπλέον 30 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με βασιλικό.

 

 

Σχολιάστε