Γάζωρος

ΑΠΟ: ΜΑΣΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ - Νοε• 22•15

Είμαι ο Θανάσης Μποζάνης είμαι 15 ετων και μένω στο Γάζωρο Σερρών.Πήγαινω στην Α επαγγελματικού λυκείου της Νέας Ζίχνης.

 

γιορτη

 

Ο Γάζωρος είναι γνωστός για την παραγωγή κερασιού. Κάθε χρόνο όλοι οι παραγωγοί στήνουν τους πάγκους τους εκατέρωθεν της εθνικής οδού Σρρών – Δράμας και πωλούν τα κεράσια τους. Επίσης κάθε χρόνο γίνεται γιορτή κερασιού όπου βραβεύεται ο παραγωγός με τα καλύτερα κεράσια.

Ο Γάζωρος έγινε γνωστός και για την ομάδα του τον “Εθνικό Γαζώρου”. Τη σεζόν 2011 – 2012 αναδείχτηκε πρωταθλητής του Βορείου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας (Football League 2) και-προβιβάστηκε στη Football League, όπου και συμμετέχει έκτοτε.Το 2014 η έδρα της ομάδας μεταφέρθηκε στην πόλη των Σερρών και η ονομασία και το λογότυπο του συλλόγου άλλαξανσε FC Serres.

image1_474F67EE

 

Το 1974 ο Τάκης Χατζόπουλος κέρδισε το χρυσό βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τίτλο “Γάζωρος Σερρών” Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη σκληρή ζωή των αγροτών που καλλιεργούν καπνό στο χωριό. Πραγματεύεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές καθημερινά και εξετάζει τις οικονομικές σχέσεις στον ευρύτερο αγροτικό χώρο

t-afisa

Σχολιάστε

Top