ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ… Η αξία του εθελοντισμού στη ζωή μας.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΛΗΑΓΓΕΛΟΥ, Μαθήτρια της Β” Οικονομίας.

 

          Στην σημερινή κοινωνία πλέον, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι ασχολούνται με τον εθελοντισμό. Οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν πως δεν θα υπάρχει κάποιο χρηματικό όφελος και ότι το κάνουν τελείως εθελοντικά.

             Ο εθελοντισμός είναι σημαντικός, καθώς βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, άλλους τους διασκεδάζουν με διάφορες εκδηλώσεις που μπορεί να οργανώσει ένας σύλλογος, μια αθλητική ομάδα ακόμα και ένας φιλοζωικός σύλλογος. Ακόμα, οι εθελοντές με αυτήν την πράξη που κάνουν να βοηθάνε τον συνάνθρωπο τους, νιώθουν μια γαλήνη μέσα τους, ξεχνιούνται από το στρες της καθημερινότητας. Αποκτάνε νέες εμπειρίες, κάνουν καινούριες φιλίες, γίνονται πιο κοινωνικοί και πιο ομαδικοί. Καλλιεργούνε την συμπεριφορά τους μέσα από τον Εθελοντισμό,  όπως και το πνεύμα τους.

                Υπάρχουν επίσης και οι ομάδες που βοηθάνε τους άστεγους , τους υπερήλικες και ακόμα μπορεί και τους εξαρτημένους από διάφορες ουσίες Κάθε τόπος στην Ελλάδα έχει τα δικά της έθιμα, έτσι και οι σύλλογοι κάνουν τα δικά τους γλέντια. Στην Χαλκιδική ιδιαίτερα,  σε κάθε γλέντι οι εθελοντές δίνουν στον κόσμο σουβλάκια άφθονο ποτό και πολύ χορό. Από αυτά τα γλέντια παίρνει ο σύλλογος ένα μικρό ποσό για να διατηρηθεί. Όπως υπάρχουν διαφορά τμήματα χορού, χορωδίας, ζωγραφικής για τα πιο μικρά παιδάκια, ακόμα και ραπτικής. Με αυτόν τον τρόπο,  οι σύλλογοι μπορεί να κάνουν διάφορες εκδρομές, να πάνε σε άλλες χώρες και να δείξουν την αξία του τόπου μας μέσα από τους χώρους μας.

                   Μια άλλη καλή εθελοντική δράση είναι η Φιλοζωική, καθώς βγαίνουν στους δρόμους οι εθελοντές και μαζεύουν κάθε αδέσποτα όπως σκυλιά και γάτες. Ακόμα, εδώ στο  χωριό μας έχει και παγόνια:  ακούγεται παράξενο, αλλά σώζουμε και τα παγωνιά! Μερικά ζωάκια οι εθελοντές τα στέλνουν στο εξωτερικό, για να τα δώσουν σε οικογένειες που θα τα φροντίσουν και θα τα αγαπάνε. Ακόμα, τα στέλνουν στο κτηνίατρο, για να επουλώσουν κάποια πληγή η να τα κάνουν καλά, αν είχαν κάποια αρρώστια. Αυτό κατά τη γνώμη μου που κάνουν οι εθελοντές στην κοινωνία με τα αδέσποτα είναι μια πράξη αγάπης κατανόησης και φροντίδας.

              Ακόμα και οι μαθητικοί σύλλογοι κάνουν πολλές εκδηλώσεις, βάζουν ταινίες στα παιδάκια με ποπ κορν, χυμό, νεράκι και πολλή διασκέδαση. Διοργανώνουν επίσης και πολλές εκδρομές με εκπαιδευτικό περιεχόμενο και προσφέρουν και διασκέδαση για όλους τους συμμετέχοντες.

                       Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία του εθελοντισμού  που είναι η κακή πλευρά. Σε πολλές ομάδες υπάρχουν παρεξηγήσεις και καμιά φορά αυτό φέρνει εντάσεις και τσακωμούς. Φυσικά, πάντα υπάρχει μια λύση και σαν πολιτισμένοι άνθρωποι θα μαλώσουν θα τα βρουν πολλές φορές, αλλά πάντα θα είναι αγαπημένοι και θα κάνουν το καλύτερο για τους συλλόγους τους και τους συνανθρώπους τους .

                      Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα ιδιαίτερα έχει πάρει ένα καλό δρόμο που όλοι εκτιμούν και αγαπάνε. Δίνουν μεγάλη αξία σε αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν για το καλύτερο για τον τόπο τους, τον χώρο τους, τους ανθρώπους τους την καλή κοινωνία για όλους. Ο καθένας μπορεί να κάνει και τον προσωπικό του εθελοντισμό να βοηθάει το  περιβάλλον, να μαζεύει τα σκουπίδια να βοηθάει με τα αδέσποτα. Επιπρόσθετα, να προσφέρει σε άστεγους ρούχα που δεν τα θέλει, παπούτσια, προϊόντα καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής και ακόμα πρώτες βοήθειες Αυτό είναι ο εθελοντισμός:  η προσφορά, η αγάπη, η θέληση, η συμπόνια, η κατανόηση για όλες τις καταστάσεις που ζούμε κάθε μέρα στη ζωή μας, η ξενοιασιά που μας προσφέρει η ευχαρίστηση ότι και σήμερα προσφέραμε κάτι σε αυτούς τους ανθρώπους… Αυτός είναι ο εθελοντισμός !

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης