Χριστουγεννιάτικα στολίδια με αλατοζύμη

Χριστουγεννιάτικα στολίδια με αλατοζύμη

Συνταγή αλατοζύμης

Υλικά

  • 1/2 κούπα αλάτι
  • 1/2 κούπα νερό (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και το νερό και ζυμώνουμε.

Αν θέλουμε χρωματιστή αλατοζύμη, χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε χρώμα (π.χ. χρώμα ζαχαροπλαστικής). Ζυμώνουμε το ζυμάρι μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα. Μπορούμε να το χρωματίσουμε και μετά το ψήσιμο.

Πλάθουμε σχέδια που επιθυμούμε.

Ψήνουμε  στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά τουλάχιστον.

Σχολιάστε

Top