O Ξυλοκόπος και η Αρκούδα

fol-big-trad5

Ο Ξυλοκόπος και η Αρκούδα

Αλβανικό παραμύθι

Mια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ξυλοκόπος που πήγε στο δάσος για να κόψει ξύλα. Καθώς έκοβε τα ξύλα, τραυμάτισε το πόδι του . Εκεί κοντά ήταν μια αρκούδα που άκουσε τον ξυλοκόπο να ζητάει βοήθεια και τον πλησίασε .Είδε τον ξυλοκόπο τραυματισμένο και τον μετέφερε στη σπηλιά της για να τον θεραπεύσει .
Μετά από λίγες μέρες ο άντρας άρχισε να αισθάνεται καλύτερα . Καθώς ετοιμαζόταν να φύγει απ’ τη σπηλιά, ευχαρίστησε θερμά την αρκούδα και για να της δείξει την ευγνωμοσύνη του την προσκάλεσε στο δικό του σπίτι.
Λίγες μέρες αργότερα η αρκούδα πήγε στο σπίτι του ξυλοκόπου και αυτός έκανε τα πάντα για να την ευχαριστήσει. Το βράδυ για να την προφυλάξει από το κρύο την σκέπασε με μια ζεστή κουβέρτα. Η αρκούδα έμεινε πολύ ευχαριστημένη απ’ τη φιλοξενία του ξυλοκόπου και το πρωί για να του το ανταποδώσει τον προσκάλεσε με τη σειρά της στο δικό της σπίτι.
Μετά από αρκετό καιρό ο ξυλοκόπος πήγε τελικά στην σπηλιά της αρκούδας. Η αρκούδα με τη σειρά της προσπάθησε να κάνει ότι περνούσε απ’ το χέρι της για να ευχαριστήσει το φιλοξενούμενό της. Κατά το βραδάκι αισθάνθηκε πολύ άσχημα, αφού δεν είχε ούτε μια κουβέρτα για να τον σκεπάσει μην κρυώσει. Τότε, σκέφτηκε να τον πάρει στην αγκαλιά της και να τον ζεστάνει η ίδια με το τρίχωμά της. Το πρωί, όταν ξύπνησαν, η αρκούδα τον ρώτησε αν η νύχτα του ήταν άνετη και ήσυχη. Ο ξυλοκόπος αποκρίθηκε πως όλα ήταν πολύ ωραία μόνο που όλο το βράδυ κάτι του μύριζε άσχημα. Τα λόγια αυτά στενοχώρησαν πάρα πολύ την αρκούδα.
Πέρασαν πολλές μέρες. Κάποια στιγμή η αρκούδα βρήκε τον ξυλοκόπο και του ζήτησε μια χάρη λέγοντάς του: «Θα πάρεις ένα ξύλο και θα με χτυπήσεις με όλη σου τη δύναμη». Ο ξυλοκόπος παραξενεύτηκε και ξαφνιάστηκε απ’ αυτήν την επιθυμία της αρκούδας. Όμως, η αρκούδα επέμενε και στο τέλος, ο ξυλοκόπος έκανε ότι του είχε ζητήσει και την τραυμάτισε. Αυτή , πληγωμένη , έφυγε στην σπηλιά της και έμεινε εκεί μέχρι να γιατρευτούν οι πληγές της .
Μετά από πολλές μέρες η αρκούδα συνάντησε στο δάσος τον ξυλοκόπο και του είπε : «Οι πληγές στο σώμα μου με το πέρασμα του χρόνου γιατρεύτηκαν και οι πόνοι εξαφανίστηκαν. Όμως , οι πληγές απ’ τα λόγια σου δεν γιατρεύτηκαν και συνεχίζουν να με πονούν ακόμη » Ο ξυλοκόπος στην αρχή δεν κατάλαβε τι εννοούσε η αρκούδα και παραξενεύτηκε. Ωστόσο, συνεχώς σκεφτόταν τα λόγια της. Στο τέλος, κατάλαβε το σφάλμα του και μετανιωμένος της ζήτησε συγγνώμη. Από τότε έγιναν οι καλύτεροι φίλοι.

Αφήστε το σχόλιο σας στο "O Ξυλοκόπος και η Αρκούδα"

Σχολιάστε

Top