δοκιμαστικό 2

Η εποχικότητα των φρούτων και των λαχανικών είναι από τις βασικές διατροφικές συστάσεις που δίνει ο διαιτολόγος στις συνεδρίες του. Η εποχικότητα σημαίνει ότι επιλέγεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου με βάση την καλύτερη περίοδο συγκομιδής.

Η επιλογή των εποχικών τροφίμων συνεισφέρει στην τοπική αγροτική κοινότητα, σου προσφέρει μεγαλύτερη θρεπτική αξία με πιο πλούσιο άρωμα και γεύση ενώ ταυτόχρονα σου προσφέρει και λιγότερο κόστος αγοράς.

Έτσι, λοιπόν, τους μήνες του χειμώνα από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο, ευδοκιμούν τα μήλα, τα πορτοκάλια, το ακτινίδιο, τα μανταρίνια και η μπανάνα. Με εξαίρεση την μπανάνα, που συνήθως βρίσκουμε όλον τον χρόνο στα supermarket, τα υπόλοιπα φρούτα έχουν ημερομηνία κατανάλωσης μέχρι τον Μάρτιο το αργότερο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης