Δυσκολίες στην επικοινωνία

Ας ξεκινήσουμε θυμίζοντας μια αλήθεια που αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις: δεν μπορείς να αλλάξεις τον άλλο επειδή το θέλεις ή επειδή τον αγαπάς κ.λ.π. Ο μόνος άνθρωπος που μπορείς να αλλάξεις είναι ο εαυτός σου.
Οι γύρω φίλοι, σύντροφος, γονείς, συνάδελφοι θα απαντήσουν στην αλλαγή σου τροποποιώντας τη δική τους συμπεριφορά και υιοθετώντας καινούργια θέση και στάση στη σχέση σας, καλύτερη ή χειρότερη από πριν… Αν ο τρόπος που επικοινωνείς με τους άλλους δεν σε ικανοποιεί μην περιμένεις από αυτούς να τον αλλάξουν, μπορείς να το κάνεις εσύ!

Οι μορφές επικοινωνίας είναι αποτέλεσμα μάθησης. Μάθαμε να επικοινωνούμε με συγκεκριμένους τρόπους μεγαλώνοντας. Αν οι τρόποι που μάθαμε δεν μας ικανοποιούν, δεν μας βοηθούν, είναι καιρός να αντικατασταθούν με καινούργιους … Αν ο τρόπος που επικοινωνείς με τους άλλους δεν σε ικανοποιεί μην περιμένεις από αυτούς να τον αλλάξουν, μπορείς να το κάνεις εσύ! Ξεπερνώντας με υπομονή τις παγίδες, δίνοντας χρόνο στις σχέσεις και προσέχοντας τα λόγια και τη συμπεριφορά σου. Αυτά είναι στο χέρι σου. Οι άλλοι θα απαντήσουν, θετικά ή αρνητικά! Εσύ όμως θα έχεις κάνει ότι μπορείς.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης