Τούρτα COOKIES

Υλικά Συνταγής

250 γραμ. βούτυρο

1 φλ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. μέλι

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. κακάο

1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής

4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.γλ. βανίλια υγρή (ή 2 κάψουλες βανίλιας)

1/4 κ.γλ. αλάτι

1 φλ. Γάλα

220 γραμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για την τούρτα γενεθλίων με σοκολάτα και μπισκότα, προθερμαίνουμε πρώτα, το φούρνο στους 150 βαθμούς C στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 20 εκ. και στρώνουμε με αντ/κό χαρτί. Σε μπεν μαρί λιώνουμε ανακατεύοντας τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι. Προσθέτουμε το αλάτι.  Αφού λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Ένα- ένα ρίχνουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια. Εναλλάξ ρίχνουμε αλεύρι και γάλα αρχίζοντας και τελειώνοντας με τα στερεά κοσκινισμένα υλικά (αλεύρι κλπ.).

Ισομοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν έχουν κρυώσει καλά, τα ξεφορμάρουμε και κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα δυο. Ενώνουμε ανακατεύοντας καλά την σαντιγί με τα τριμμένα γεμιστά μπισκότα.

Βάζουμε το παντεσπάνι για βάση. Αλείφουμε μια στρώση σαντιγί – τριμμένα γεμιστά μπισκότα. Κάνουμε στρώσεις σαντιγί και τριμμένα γεμιστά μπισκότα και αλείφουμε εξωτερικά την τούρτα με το υπόλοιπο μείγμα. Τέλος, στολίζουμε στην κορυφή της τούρτας με μπισκότα.

Ιωάννα-Μαρία 

Σχολιάστε