ΣΥΝΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!

κεικ

Γράφει ο Χάρης Χ.

Υλικά

  • 150 γραμ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο (ψιλοκομμένη)
  • 225 γραμ. βούτυρο
  • 225 γραμ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 100 γραμ. αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο
  • 100 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο και κακάο για τη φόρμα
  • Εκτέλεση
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Αφήνουμε να γίνει χλιαρή ώστε όταν ενσωματωθεί στο μείγμα για κέικ να μην κάψει τα αυγά.
  • Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, ώστε να εξαφανιστούν τυχόν κομπάκια που υπάρχουν και να είναι πιο αφράτο.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός για να αφρατέψει το μείγμα για κέικ.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το αμύγδαλο, το αλάτι, την κανέλα.
  • Τέλος, απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder με σπάτουλα για να μη χαθεί ο όγκος του κέικ σοκολάτας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC βαθμούς στις αντιστάσεις, για 55 λεπτά περίπου.
  • Προς το τέλος του ψησίματος βυθίζουμε στο κέντρο από την φόρμα του κέικ τη λάμα από ένα μαχαίρι. Εάν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο.
  • Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα του κέικ για 10 λεπτά.
  • Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, βάζοντάς το πάνω σε σχάρα.

Σχολιάστε

Top