ΣΥΝΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!

Γράφει ο Χάρης Χ.
Υλικά
- 150 γραμ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο (ψιλοκομμένη)
- 225 γραμ. βούτυρο
- 225 γραμ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 πρέζες κανέλα
- 2 βανίλιες
- 100 γραμ. αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο
- 100 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- βούτυρο και κακάο για τη φόρμα
- Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Αφήνουμε να γίνει χλιαρή ώστε όταν ενσωματωθεί στο μείγμα για κέικ να μην κάψει τα αυγά.
- Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, ώστε να εξαφανιστούν τυχόν κομπάκια που υπάρχουν και να είναι πιο αφράτο.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός για να αφρατέψει το μείγμα για κέικ.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το αμύγδαλο, το αλάτι, την κανέλα.
- Τέλος, απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder με σπάτουλα για να μη χαθεί ο όγκος του κέικ σοκολάτας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC βαθμούς στις αντιστάσεις, για 55 λεπτά περίπου.
- Προς το τέλος του ψησίματος βυθίζουμε στο κέντρο από την φόρμα του κέικ τη λάμα από ένα μαχαίρι. Εάν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο.
- Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα του κέικ για 10 λεπτά.
- Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, βάζοντάς το πάνω σε σχάρα.
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.