«Το αστέρι των Χριστουγέννων», ένα μαγικό παραμύθι

   «Το αστέρι των Χριστουγέννων»

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα αγαπημένα μου πρωτάκια περιμένουν με ανυπομονησία να φάνε λαχταριστούς κουραμπιέδες, να ανοίξουν τα δώρα τους και να ακούνε χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Κάθε μέρα μου φέρνουν στο σχολείο κι από ένα βιβλίο, το οποίο τους το διαβάζω και αυτά με κοιτάνε με τα ματάκια τους ορθάνοιχτα από ενθουσιασμό. Χτες τους διάβασα «Το αστέρι των Χριστουγέννων», της Ευγενίας Φακίνου και η προσήλωσή τους την ώρα της ανάγνωσης αλλά και η αντίδρασή τους όταν τελείωσε πραγματικά με συγκίνησε! Είκοσι τρεις φατσούλες έλαμπαν από χαρά κι άρχισαν να χειροκροτούν.

Πράγματι, αυτό το βιβλίο είναι και για μένα ξεχωριστό! Η συγγραφέας μας παρουσιάζει με έναν πολύ όμορφο τρόπο τη γέννηση του Χριστού. Την παρουσιάζει όμως μέσα από την περιπέτεια και τα μάτια του αστεριού που στέκεται πάνω από τη φάτνη και φωτίζει όλη την έρημο την ώρα που γεννήθηκε ο Χριστός.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους: παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μεγάλους που θέλουν να ξαναβρούν τη μαγεία των Χριστουγέννων!

 

65cd2c45-aeda-4794-8edf-7a27336ebca7

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης