Όμιλος Σεναρίου

omilos1
IMG_20160121_173205

Φωτογραφία από συνάντηση του ομίλου.

Ο όμιλος σεναρίου επανήλθε ύστερα από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με έμπνευση και καλή διάθεση!

Από ότι μάθαμε από τα παιδιά που πηγαίνουν στον όμιλο τους αρέσει πολύ, γιατί περνάνε καταπληκτικά, κάνουν τέλεια πράγματα και παίρνουν νέες γνώσεις με θέμα την δημιουργική γραφή.

Οι δραστηριότητες που κάνουν είναι η γραφή σεναρίων, η παρακολούθηση ταινιών μικρού μήκους, η συνέχιση παραμυθιών και η δημιουργία δικών τους ιστοριών. Η αγαπημένη δραστηριότητα σχεδόν όλων είναι η συνεργασία με τον όμιλο προγραμματισμού, η οποία γίνεται με τον χωρισμό των παιδιών σε ομάδες των τεσσάρων. Τα δύο παιδιά είναι από τον όμιλο σεναρίου και τα άλλα δύο από τον όμιλο προγραμματισμού. Αυτό που σκοπεύουν να κάνουν στο τέλος, είναι να φτιάξουν μια ταινία μικρού μήκους. Αυτό που θα ήθελαν να περιέχει περισσότερο ο όμιλος είναι πιο πολλά παιχνίδια σχετικά με το σενάριο.

Η κ. Κική Αμαραντίδου, υπεύθυνη του ομίλου, μας είπε ότι είχε αρχικά την ιδέα να δημιουργήσει όμιλο δημιουργικής γραφής πριν από 2-3 χρόνια που έκανε τον όμιλο κριτικού γραμματισμού. Εκεί διαπίστωσε ότι οι δραστηριότητες δημιουργικής γραφής άρεσαν πολύ στα παιδιά και κινητοποιούσαν τη φαντασία τους. Επίσης μας δήλωσε ότι εάν ενδιαφερθούν παιδιά και συμμετέχουν στον όμιλο θα συνεχίσει να τον λειτουργεί και τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα στην πρώτη συνάντηση μετά τα Χριστούγεννα κόψαμε βασιλόπιτα μαζί με τον όμιλο προγραμματισμού και το φλουρί το έτυχε η Μαρία Παπαδημητρίου από τον όμιλο σεναρίου. Το δώρο ήταν ένα βιβλίο «Οι απίθανοι πέντε». Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον όμιλο μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του σχολείου μας  στο http://ppf.edu.gr/clubs/2015-2016/dimioyrgiki-grafi-senarioy

Αναστασία Ανδρεοπούλου

Ένα σχόλιο στο Όμιλος Σεναρίου

Σχολιάστε

Top