Βιβλιοπαρουσίαση: «Ο γύρος του κόσμου σε ογδόντα ημέρες»

Μαρία_ΜπέλληΘα σας παρουσιάσω το βιβλίο με τίτλο Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, το οποίο έγραψε ο Ιούλιος Βερν και το εικονογράφησε η Ντ. Αναστασοπούλου-L. Benett-a deveuville, από τις εκδόσεις Άγκυρα. Ως προς το θέμα, το βιβλίο είναι ιστορικό μυθιστόρημα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 και πάνω.

Τα γεγονότα συμβαίνουν σε όλες τις χώρες του κόσμου, από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Σε αυτά συμμετέχουν ο Φιλέας Φονγκ, ο υπηρέτης του Πασπαρτού, ο Άντριου Στιούαρτ, ο Τζων Σάλλιβαν, ο Σάμουελ Φάλλεντιν, ο Τόμας Φλάναγκαν, ο Γκώθιερ Ράλφ, ο Φιξ και ο Πρόξενος.

Ο Φιλέας Φονγκ δεν ανεχόταν να αμφισβητούν τα λόγια του. Κι έτσι κάποια βραδιά, στοιχημάτισε πως θα κάνει τον γύρο του κόσμου σε ογδόντα ημέρες. Με τον πιστό του υπηρέτη Πασπαρτού, ξεκίνησε ένα ταξίδι με περισσότερες περιπέτειες από όσες πίστευε. Κινούμενος με όλα τα μεταφορικά μέσα της εποχής, διασχίζει τον κόσμο και επιστρέφει στην πατρίδα του μία μέρα μετά από τη διορία που πρόβλεπε το στοίχημα.

Τελικά μου άρεσε πολύ γιατί ο Φιλέας Φονγκ είπε κάτι και παρόλο που δεν τον πίστευαν, αυτός μετά από πολλές περιπέτειες το έκανε πραγματικότητα.

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα σας πρότεινα να το διαβάσετε κι εσείς!

 

Μαρία Μπέλλη

Σχολιάστε

Top