Ο όμιλος Ρομποτικής

robot_club_logo
IMG_20160201_181315

Φωτογραφία από μια συνάντηση.

Ό  όμιλος  ρομποτικής λειτουργεί από το 2012 και φετος συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Ε και ΣΤ ταξης από διάφορα σχολεία της Φλώρινας.

IMG_20160201_174910

Η δραστηριότητα με το τανκ που ελέγχεται από κινητό τηλέφωνο.

Μιλήσαμε στα παιδιά που πηγαίνουν σε αυτόν τον όμιλο και μας είπαν ότι τους αρέσει επειδή φτιάχνουν ρομπότ. Κάποιες από τις δραστηριότητες είναι η κατασκευή ενός τανκ, ενός αυτοκινήτου που κουβαλάει μια μπάλα και την ταξινομεί  ανάλογα με το χρώμα της και ο προγραμματισμός αυτών των κατασκευών. Η αγαπημένη τους δραστηριότητα είναι η κατασκευή και ο προγραμματισμός του τανκ. Αυτό που θα ήθελαν είναι καινούρια εξαρτήματα και να παίζουν κάποια παιχνίδια με θέμα την ρομποτική. Επίσης μας είπαν ότι θα συνεχίσουν να έρχονται στον όμιλο.

Ο κ. Αρβανιτάκης, που είναι υπεύθυνος του ομίλου, μας είπε πως οι δραστηριότητες που γίνονται στις συναντήσεις βοηθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε πολλούς τομείς κυρίως των θετικών επιστημών και επίσης τους βοηθούν να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας. Η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του ομίλου τον βοήθησε ώστε να εφαρμόσει στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου δραστηριότητες ρομποτικής στην Ε΄τάξη.

Σήμερα στις 1/2/2016 κόψαμε βασιλόπιτα και το φλουρί το έτυχε ο Λεωνίδας Θεοδoσίου. Το δώρο ήταν ένα ρομπότ ελικόπτερο.

Αναστασία Ανδρεοπούλου

Σχολιάστε

Top