Συνέντευξη από τον διευθυντή του σχολείου μας!!!

συνέντευξη (Custom) Δε θα μπορούσε να λείψει από το περιοδικό μας μια συνέντευξη από τον αγαπημένο μας διευθυντή! Το περιμέναμε τόσο καιρό!

1. Κύριε Διευθυντή,  είστε κι εσείς εκπαιδευτικός;

- Σε όλα τα σχολεία οι διευθυντές είναι εκπαιδευτικοί έτσι κι εγώ.

2. Σας άρεσε η πρώτη μέρα που ήρθατε στο σχολείο μας;

- Ενθουσιάστηκα από τους χώρους του σχολείου, είχα όμως το άγχος για τους άλλους συναδέλφους καθώς και αν θα ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου.

3. Θα σας άρεσε να κάνατε κάποια άλλη δουλειά?

- Όταν πρωτοπήγα στο πανεπιστήμιο δεν ήμουν ευχαριστημένος όταν έγινα δάσκαλος ,  αλλά στην πορεία διαπίστωσα , πως ήταν το καλύτερο επάγγελμα!

4. Πείτε μας σας παρακαλώ με τι ασχολείται ένας διευθυντής ;

-Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχουν φορτώσει τον διευθυντή με πάρα πολλά γραφειοκρατικά καθήκοντα με αποτέλεσμα να του μένει ελάχιστος χρόνος  για να ασχοληθεί με πιο ουσιώδη θέματα.

5.Σας αρέσει που είσαστε διευθυντής στο σχολείο μας;

-Η θητεία του διευθυντή είναι για 4 χρόνια , και κανονικά φέτος τελειώνει. Δεν θα ξανακάνω αίτηση για διευθυντής γιατί όπως είπα και στην προηγούμενη ερώτηση, τα καθήκοντα είναι στο μεγαλύτερο μέρος γραφειοκρατικά. Αυτό όμως  δε σημαίνει ότι έχω πρόβλημα με το σχολείο. Αντίθετα είμαι ενθουσιασμένος με την όλη λειτουργία του, με την σχέση με τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς.

6.Πώς γίνατε διευθυντής;

-Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία. Ο κάθε υποψήφιος ανάλογα με τις σπουδές, την προϋπηρεσία και κάποια άλλα προσόντα, μοριοδοτείται. Ακολουθεί μία συνέντευξη και βγαίνει η λίστα των μορίων.  Στη συνέχεια με βάση αυτά τα μόρια δηλώνουμε σχολεία που επιθυμούμε να γίνουμε διευθυντές.Έτσι γίνεται η επιλογή. Εγώ προσωπικά το σχολείο του Ν.Ρυσίου ήταν η πρώτη μου προτίμηση.

7.Κύριε διευθυντή υπάρχουν πολλά άτακτα παιδιά στο σχολείο μας? Πως τα αντιμετωπίζετε;

-Θα έλεγα ότι ο αριθμός των παιδιών με προβλήματα συμπεριφοράς είναι σχετικά πολύ μικρός. Η κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζεται διαφορετικά και σε συνεργασία και με τους άλλους εκπαιδευτικούς και όταν χρειαστεί και με την οικογένεια. Συνήθως συμβουλευτικά και σε κάποιες περιπτώσεις και τιμωρητικά.

8.Πως νιώθετε όταν αναγκάζεστε να μαλώσετε  ένα παιδί;

-Σίγουρα αισθάνομαι άσχημα, αλλά πάντα υπάρχει κατανόηση εξάλλου είναι φυσιολογικό τα παιδιά να κάνουν και πράγματα τα οποία ξεφεύγουν από αυτά που επιθυμούν οι μεγάλοι.

9.Υπάρχουν πολλά πράγματα  που πρέπει να διορθώσετε στις τάξεις;

-Έχουμε την τύχη να φιλοξενούμαστε σε ένα καινούριο κτίριο με ανάλογο εξοπλισμό. Παρόλα  αυτά οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνονται είναι συνεχείς. Δυστυχώς τα οικονομικά του σχολείου δε μας βοηθάνε κι έτσι αναγκαζόμαστε να κάνουμε τα πιο απαραίτητα κι αυτά συνήθως με τη βοήθεια και συμμετοχή του συλλόγου γονέων.

10.Ανυπομονείτε να βγείτε στην  σύνταξη;

-Το επάγγελμα του δασκάλου δεν με έχει κουράσει καθόλου  και όπως είπα και στην προηγούμενη ερώτηση δεν με ενδιαφέρει για το  μέλλον η θέση του διευθυντή. Φέτος έχω τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθώ  επειδή όμως η κατάσταση στο ασφαλιστικό είναι τελείως εραστή αν και θα ήθελα να μείνω  2-3 χρόνια ακόμη ως δάσκαλος σε τάξεις …μάλλον θα αποχωρήσω.

ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΠΟΛΥ  ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ , ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ!!!


 

Σχολιάστε

Top