Όχι στη σχολική βία από τους μαθητές της Α΄Δημοτικού

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, το σχολείο μας προσπάθησε  να αναδείξει τη σπουδαιότητα του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή κακοποίησης στο περιβάλλον της εκπαίδευσης. Με πλήθος εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, επιδιώξαμε όχι μόνο να ενημερώσουμε, αλλά και να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή όλων σε αυτήν την προσπάθεια κοινωνικής αλλαγής.

Η σχολική βία και ο εκφοβισμός αποτελούν σοβαρά ζητήματα που επηρεάζουν την ψυχολογική και σωματική ευεξία των μαθητών μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προβάλλαμε εκπαιδευτικά βίντεο και παρουσιάσαμε συναισθηματικά και ενδεικτικά παραδείγματα που αναδεικνύουν τις καταστάσεις εκφοβισμού και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Παράλληλα, διοργανώθηκαν συζητήσεις και ομιλίες, προκειμένου να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση για τα αίτια και τις επιπτώσεις της σχολικής βίας. Τα παιδιά δημιούργησαν κολάζ με συνθήματα κατά της βίας και τραγούδησαν για τη σημασία της συνεργασίας, την αλληλοβοήθειας και της αγάπης.

Η δράση σε video

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης