Η Δ Τάξη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή αποτελεί θεμέλιο λίθο της Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την καλλιέργεια κυκλοφοριακής συνείδησης για υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο, είτε ως οδηγοί, είτε ως πεζοί, είτε ως συνεπιβάτες, είτε ως ποδηλάτες.

Σκοπός της Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι η:

  • Προαγωγή της οδικής ασφάλειας: Μέσω της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης, η Κυκλοφοριακή Αγωγή στοχεύει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
  • Διαμόρφωση υπεύθυνων χρηστών του δρόμου: Ενθαρρύνει την υιοθέτηση σωστών οδικών συνηθειών και κανόνων, καλλιεργώντας τον σεβασμό προς τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς.
  • Προστασία των ευάλωτων χρηστών: Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των πιο ευάλωτων κατηγοριών, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία.
  • Διασφάλιση ομαλής κυκλοφορίας: Συμβάλλει στην ομαλή ροή της κυκλοφορίας, μειώνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα οδικά ατυχήματα.

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από την προσχολική ηλικία έως και την ενήλικη ζωή. Υλοποιείται μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία, κοινωνικά κέντρα, οργανισμούς και φορείς, καθώς και μέσω ενημερωτικών καμπανιών και δράσεων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  η Δ’ Τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε την Τρίτη 16 Απριλίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Κοζάνης.  Εκεί οι μαθητές μας ενημερώθηκαν από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς κυρίους Καρανάτσιο Αθανάσιο και Αναγνώστη Ιωάννη και με βιωματικό τρόπο κατανόησαν και εφάρμοσαν τους κανόνες οδικής ασφάλειας με ποδήλατα και αυτοκινητάκια που τους παρείχε το Πάρκο.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης