Ζωολογικός Κήπος Πράγας

Ο ζωολογικός κήπος της Πράγας είναι ένας από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους στην Ευρώπη  αλλά και θεωρείται ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Η ιστορία του ζωολογικού κήπου της Πράγας πηγαίνει πίσω στο έτος 1881, όταν, με την ευκαιρία του γάμου του διαδόχου Ρούντολφ και της πριγκίπισσας Στεφανίας του Βελγίου, ο κόμης Sweerts-Sporck δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στις εφημερίδες ζητώντας την ίδρυση ενός ζωολογικού κήπου  στην Πράγα. Τελικά άνοιξε για το κοινό στις 28 Σεπτεμβρίου του 1931.
Αυτό το αξιοθέατο 140 στρεμμάτων βρίσκεται στα προάστια της Troja, σε μικρή απόσταση βόρεια του κέντρου της πόλης. Είναι μια ιδιαίτερα διασκεδαστική εκδρομή για όσους ταξιδεύουν, μεγάλους και παιδιά . Τα πιο ενδιαφέροντα σημεία για τα παιδιά μέσα σε αυτόν τον απίθανο ζωολογικό κήπο είναι οι βόλτες με πόνυ και οι ευκαιρίες να ταΐσουν τα ζώα, καθώς και μια μεγάλη παιδική χαρά περιπέτειας.

Εκεί υπάρχουν περισσότερα από 4.200 ζώα που αντιπροσωπεύουν περίπου 650 είδη συμπεριλαμβανομένων κάποιων  που θεωρούνται σχεδόν εξαφανισμένα. Ο ζωολογικός κήπος είναι αξιοσημείωτος  και για τον ρόλο του στη διάσωση του ιθαγενούς και απειλούμενου αλόγου του Przewalski.
Φημίζεται για την τεράστια έκθεση καμηλοπάρδαλης, και την ατμόσφαιρα εσωτερικής τροπικής ζούγκλας. Εκεί γίνονται επίσης και εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Τέλος προσφέρεται φαγητό στις εγκαταστάσεις, καθώς και κατάστημα με είδη δώρων.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τον ιστότοπο του ζωολογικού κήπου!

Επιμέλεια: Μάγδα Τσώτου – Α5

… συνεχίζεται

Σχολιάστε

Top