Κολοκυθόπιτα

Υλικά για 6 άτομα
800 γρ. κολοκύθα
600 γρ. φύλλο κρούστας
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
λίγο λάδι
λίγο νερό

Εκτέλεση
 Καθαρίζουμε και τρίβουμε την κολοκύθα.
 Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
 Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε για 10 λεπτά.
 Αλείφουμε με λίγο λάδι τρία φύλλα κρούστας.
 Απλώνουμε λίγο από το μείγμα κολοκύθας και τυλίγουμε.
 Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα τρία φύλλα κρούστας την ίδια
διαδικασία.
 Όταν τελειώσουμε τοποθετούμε τα τυλιγμένα φύλλα σε ένα ταψί
 Ψήνουμε στους 180°C -200°C για μισή ώρα.
 Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε την πίτα με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης