ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Μία σελίδα από το ημερολόγιο ενός αυγουστιάτικου επισκέπτη

στην Πάρο..»

Πάρος, 16/8/2016

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Σήμερα σου γράφω από  την μαγευτική Πάρο! Ήρθα εδώ πριν 4 μέρες και μπορώ να σου πω πως είμαι εντυπωσιασμένος με αυτόν τον τόπο!!! Έχω να σου πω τόσα πολλά σχετικά με αυτό το νησί!

Τόσο καιρό αναρωτιόμουν: τι μπορεί να δει κανείς στην Πάρο; Την απάντηση την βρήκα! Υπάρχει ένα πλήθος παραλιών με χρυσαφιά άμμο και χρωματιστά βότσαλα, όπως η Χρυσή Ακτή και ο Φάραγγας. Όσο για το ηλιοβασίλεμα… Άλλο να σου λέω και άλλο να βλέπεις.. Όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί εμφανίζονται σε αυτό… Ακόμη, τα παραδοσιακά χωριά, όπως οι Λεύκες, με τα εντυπωσιακά σοκάκια δεν λείπουν από το νησί. Με λίγα λόγια η Πάρος είναι ένας επίγειος παράδεισος!

Παράλληλα, οι άνθρωποι εδώ είναι πάρα πολύ φιλικοί! Στο ξενοδοχείο που μένω μου προσφέρουν όλες τις ανέσεις, καθώς και είναι πολύ εξυπηρετικοί. Αυτούς τους μήνες το νησί έχει αρκετό κόσμο και τα μαγαζιά δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. Χθες έγινε ένα πολύ μεγάλο πανηγύρι στην Παροικία, γιατί εδώ γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου. Το πρωί ξεκινάει μια μεγάλη λιτανεία από τον υπέροχο ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, που πραγματοποιείται γύρω απ’ το νησί και το βράδυ, στις 9 περίπου, βγαίνουν όλα τα βαρκάκια στη θάλασσα. Στη συνέχεια, ακολουθούν πυροτεχνήματα. Συνήθως, εδώ πραγματοποιούνται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α., στις οποίες συμμετέχει πολύς κόσμος.

Για να ολοκληρώσω, το νησί είναι αξιοθαύμαστο και πιστεύω πως αξίζει κανείς να το επισκεφθεί. Οι άνθρωποι, ο πολιτισμός και τα τοπία κάνουν την Πάρο έναν τουριστικό προορισμό για όλο τον κόσμο. Θα σου γράψω αύριο για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νησί.

Φιλιά,

Ένας αυγουστιάτικος επισκέπτης!

Τάνια Β., Βιολέτα Δ.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ

Πόρος, 27/8/2016
Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Σου γράφω για να σου αφηγηθώ τις εντυπώσεις μου από τον όμορφο Πόρο. Η διαδρομή μου ακολούθησε την πορεία από την Αγγλία στην Αθήνα, ύστερα στον Γαλατά και τέλος στον Πόρο. Μόλις έφτασα στον Γαλατά, είδα απέναντί μου τον πανέμορφο Πόρο με τον οποίο μας χώριζε μία στενή λωρίδα θάλασσας και από μακριά φαινόντουσαν οι βάρκες, οι άνθρωποι που τριγύριζαν στο νησί και πολλά άλλα πράγματα.

Με το που έφτασα στο νησί, γνώρισα έναν πολύ συμπαθητικό κύριο, ο οποίος προσφέρθηκε να με ξεναγήσει και άρχισε με μερικές πληροφορίες για το νησί :
«Το νησί βρίσκεται στον Αργοσαρωνικό κόλπο και αποτελείται από τη Σφαιρία και την Καλαυρία, η οποία είναι αποτέλεσμα της έκρηξης του ηφαιστείου των Μεθάνων». Μετά από την ξενάγηση ήμουν πολύ κουρασμένος και πήγα στο ξενοδοχείο να ξαπλώσω. Το απόγευμα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την ελληνική κουζίνα σε ένα μαγαζί εκεί κοντά. Οι γεύσεις ήταν υπέροχες. Έτσι ήταν η πρώτη μου μέρα στο νησί και πήγα για ύπνο…

Την επόμενη μέρα έκανα μπάνιο στη θάλασσα κάτω από το ξενοδοχείο και μετά με περίμενε μια έκπληξη. Ο φίλος που είχα γνωρίσει χθες είχε νοικιάσει δύο ποδήλατα για να γυρίσουμε τον Πόρο. H βόλτα μας ξεκίνησε από τη βίλα Γαλήνη, η οποία έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν τους σπουδαίους λογοτέχνες Γ. Σεφέρη και Χένρι Μίλερ. Το επόμενο μέρος που θα επισκεπτόμασταν ήταν ο Ρώσικος Ναύσταθμος που ήταν κεντρικό λιμάνι τροφοδοσίας του ρώσικου στόλου. Τέλος κάναμε μία αρκετά μακριά διαδρομή προκειμένου να φτάσουμε στο μοναστήρι της Ζωοδόχου πηγής, ένα πανέμορφο κατάφυτο μέρος με την ίσως και καθαρότερη παραλία του νησιού. Το βράδυ θέλησα να μείνω στο κυρίως νησί ως αργά , για να ανακαλύψω τη νυχτερινή ζωή , κάτι που με ξάφνιασε καθώς ήταν πολύ δραστήρια για ένα τόσο γαλήνιο μέρος.

Την τελευταία μέρα μου στο νησί ξύπνησα αρκετά κεφάτος και έφυγα κατ΄ευθείαν για τα watersports του νησιού, ένα είδος διασκέδασης που γνώριζα πριν πατήσω το πόδι μου στην Ελλάδα. Πέρασα υπέροχα , αυτά τα «αθλήματα» όμως με έκαναν να πεινάσω και πήγα να φάω κάτι στα γρήγορα, για να συνεχίσω τη μέρα μου. Αυτή τη φορά η βόλτα μου θα γινόταν με τα πόδια μέσα από τα σοκάκια του γραφικού Πόρου. Στην αρχή επισκέφτηκα το σήμα κατατεθέν του νησιού, το επιβλητικό και θαυμαστό ρολόι. Η θέα από εκεί είναι μαγευτική. Το Ρολόι χτισμένο το 1927 δεσπόζει στην κορυφή του Πόρου και είναι ορατό από σχεδόν όλο το νησί. Στη συνέχεια, λίγο πριν νυχτώσει ανέβηκα στον παλιό μύλο του νησιού για να δω από εκεί το ηλιοβασίλεμα, το οποίο μου είπαν πει πως ήταν υπέροχο, κάτι το οποίο δεν ίσχυε καθώς ήταν κάτι πολύ περισσότερο από απλώς υπέροχο. Το βράδυ αφού είχε νυχτώσει γύρισα στο ξενοδοχείο και με πήρε ο ύπνος καθώς σκεφτόμουν το μαγικό αυτό τριήμερο που είχα ζήσει και πόσο θα ήθελα στο μέλλον να ξανάρθω!!!!
Σε φιλώ
Ένας αυγουστιάτικος επισκέπτης

πορος

Σχολιάστε

Top