Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

      «ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΦΙΛΙΑΣ»

Η Ευγενία έχει μόλις καλωσορίσει στην οικογένειά της ένα σκυλάκι  που βρήκε σε μια παραλία  κοντά στο σπίτι της, στον Αϊ Γιάννη τον Δέτη. Είναι μια πανέμορφη παραλία με χρυσαφένια άμμο και ζαφειρένια νερά. Η Ευγενία λατρεύει να πηγαίνει βόλτα στην παραλία και να μαζεύει κοχύλια. Πόσο μάλλον τώρα που έχει και την Κίρα, την σκυλίτσα της, και έχει ένα λόγο παραπάνω να βολτάρει στην σαγηνευτική παραλία.

Μια μέρα, καθώς ξεκίνησε πρωί –πρωί για την παραλία, συνάντησε εκεί ένα παιδάκι που μόλις είχε μετακομίσει στην γειτονιά της Ευγενίας αλλά δεν του έδωσε πολλή σημασία, κυρίως επειδή ντράπηκε να μιλήσει σε ένα παιδί που έρχεται από μια μεγάλη πόλη. Τον έλεγαν Πέτρο. Ήταν τόσο θαμπωμένος από την ομορφιά της παραλίας που σχεδόν δεν παρατήρησε την Ευγενία. Καθώς εκείνη έπαιζε με τη σκυλίτσα της, της πέταξε άθελά της, το παιχνίδι της, ένα λαστιχένιο κόκκινο  κόκκαλο,  μέσα στην θάλασσα. Η Κίρα δεν το κατάλαβε και συνέχισε να τρέχει προσπαθώντας να το πιάσει.  Ο Πέτρος, μόλις κατάλαβε ότι η σκυλίτσα κινδύνευε, έτρεξε χωρίς δεύτερη σκέψη και βούτηξε στα καταγάλανα νερά. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να την σώσει.

Αυτό το θλιβερό γεγονός τους ένωσε και έγιναν  πλέον κολλητοί. Περνούσαν πολύ χρόνο εκεί μέχρι που αποφάσισαν να χτίσουν ένα δεντρόσπιτο με τη βοήθεια του μπαμπά του Πέτρου. Έτσι κι έγινε. Αυτό ήταν το μυστικό τους μέρος. Εκεί μοιράστηκαν στιγμές, μυστικά, γεγονότα και πολλές περιπέτειες…

ΑΛΕΞΙΑ Δ., ΧΡΙΣΤΙΝΑ Δ., ΜΑΡΙΑΝΝΑ Α.

ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

<>

μπαουλο
Μια μέρα μία ομάδα μαθητών από το Γυμνάσιο του Πόρου πήγε περίπατο στον Ρώσικο Ναύσταθμο. Όταν έφτασαν, αντίκρισαν την παραλία σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το τοπίο ήταν γεμάτο σκουπίδια και άλλα διάφορα άχρηστα πράγματα. Έτσι, με τη βοήθεια των καθηγητών δραστηριοποιήθηκαν, καθαρίζοντας την παραλία. Καθώς μάζευαν, ανακάλυψαν θαμμένο στην άμμο ένα μεγάλο κλειδωμένο μπαούλο. Τα παιδιά προσπάθησαν να το ανοίξουν και με ευκολία τα κατάφεραν. Το μπαούλο ήταν γεμάτο με χρυσό, λίρες και χρυσαφικά. Ύστερα ,το μετέφεραν στο λαογραφικό μουσείο του Πόρου. Πλέον είναι ένα από τα πολλά εντυπωσιακά εκθέματα του μουσείου. Από τότε αυτή η παραλία είναι σεβαστή από όλους και ακόμα διατηρείται καθαρή.

Σχολιάστε

Top