ΤΕΝΙΣ

Σήμερα 12 Μαiου  παρακολουθήσαμε ένα πρωτοποριακό αθλητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με στόχο να ανακαλύψουν οι μαθητές τα μυστικά του τένις , μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία που συνδύαζε τη γνώση και τη σωματική άσκηση με το παιχνίδι.
Ευχαριστούμε πολύ τις καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής Μ. Πετκάρη , Γ. Μάρκου !!!
Πώς ξεκίνησε το τένις;

Υπάρχουν πολλές φήμες για την γέννηση του συγκεκριμένου αθλήματος. Κάποιοι λένε ότι η αντισφαίριση, όπως και άλλα παιχνίδια με μπάλα, έχει ρίζες στην αρχαία Ελλάδα. Μακρινός πρόγονος είναι το παιχνίδι «σφαιριστική» (5ος αιώνας π.Χ.), το οποίο παιζόταν με μία μεγάλη ελαφριά μπάλα και τα χτυπήματα γίνονταν με τις γροθιές ή τους ώμους. Με την πάροδο των χρόνων οι παίκτες άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα τετράγωνο κομμάτι ξύλου. Το στερέωναν με θηλιά στον πήχη του χεριού και προσπαθούσαν με αυτό να χτυπήσουν τη μπάλα στον αέρα. Ακόμη, λένε ότι τα χρόνια του Μεσαίωνα σε  μοναστήρια, μοναχοί έπαιζαν ένα άθλημα που θεωρείται ο πρόδρομος του σημερινού τένις.

Κάποιοι άλλοι πάλι λένε ότι το τένις έχει τις ρίζες του σ’ ένα παιχνίδι, που πρωτοξεκίνησε να παίζεται από Γάλλους ευγενείς το 13ο αιώνα και ονομαζόταν «Le Jeu du Paume». Το Le «Jeu du Paume» ή αλλιώς «το παιχνίδι της παλάμης» ξεκίνησε να παίζεται στις μεγάλες σάλες των παλατιών της Γαλλίας, αρχικά με μια μπάλα που την χτυπούσαν με την παλάμη, ενώ σύντομα γι’ αυτό τον σκοπό χρησιμοποιήθηκαν οι πρώτες ρακέτες.

Τέλος, άλλοι λένε ότι η προέλευση του σύγχρονου τένις ξεκινά το 1856 όταν οι Alex Ryder και Joao Batista Pereira έπαιζαν ένα παιχνίδι, που το ονόμασαν pelota.

Οι μαθητές και μαθήτριες του ΣΤ3
20220511_094413
       20220511_094446 (1)
20220511_103716
Περί gestoikos 9 Άρθρα
Στόικος Γεώργιος ΠΕ70 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης