Οι Φίλοι μας τα Ζώα

KOYTABAKI

Πολλοί πιστεύουν πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.  Αν εσείς δεν το πιστεύετε, τότε πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου μας. Είμαστε σίγουροι πως αμέσως μετά θα θέλετε να αποκτήσετε  κι εσείς ένα σκύλο.
Καταρχήν
Ο τρόπος ζωής μας γίνεται πιο υγιεινός! Με τον περίπατο που κάνουμε κατά την διάρκεια της βόλτας τους,  αθλούμαστε και εμείς μαζί τους χωρίς να το καταλαβαίνουμε!  Έτσι  φροντίζουμε την υγεία την δική  μας άλλα και του σκυλιού.
Γινόμαστε πιο κοινωνικοί! Γνωρίζουμε άλλους  ανθρώπους στο πάρκο οι οποίοι έχουν και αυτοί σκυλιά. Καμιά φορά γινόμαστε φίλοι μαζί τους κι εμείς αλλά και τα σκυλιά μας.
Ο ειλικρινής ενθουσιασμός τους μας φτιάχνει την διάθεση.  Άρα μας  τονώνουν με τις χαρές που κάνουν.

Όμως σε καθετί υπάρχουν θετικά και αρνητικά! Έτσι το να έχει κανείς κατοικίδιο δεν είναι πάντα εύκολο.

Μπορεί καμιά  φορά να χαλάνε τα λουλούδια μας ,να μασάνε τα καλώδια μας ,να γεμίζουν τρίχες το σπίτι μας , ή να σκάβουν το γκαζόν μας, αλλά στην πραγματικότητα  παίζουν δεν το θέλουν.

Κατά κάποιο τρόπο αγαπάμε πολύ τα σκυλιά μας γιατί είναι μέλη της οικογένειας μας,  παρόλο που πολλές φορές νευριάζουμε μαζί τους.

Άλλες φορές πάλι  μπορεί να μας δαγκώνουν αλλά δεν φταίνε αυτά για αυτό,  εμείς φταίμε!  Μπορεί να παίζαμε μαζί τους με  κάποιο τρόπο που δεν τους άρεσε όταν ήταν πιο μικρά κι έμαθαν να αντιδρούν έτσι.

Κι αν δεν έχετε πειστεί ακόμη να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι να σας υπενθυμίσουμε πως είναι ο καλύτερος φύλακας που θα μπορούσατε να έχετε, σας αγαπάει τόσο πολύ που θα έδινε και τη ζωή του για σας. Τέλος επειδή διαισθάνονται το μέλλον καλύτερα από μας, μπορούν να σας σώσουν την ζωή.

Γιώργος Μιστίλογλου

 

Ένα σχόλιο στο Οι Φίλοι μας τα Ζώα

  1. Ο/Η stauroula λέει:

    Καταπληκτική δουλεία! Μπράβο παιδιά!

Σχολιάστε

Top