Pegi για γονείς…

1483804_385472774925181_2034245871_a

Η κυρία Μαρία  λέει πως το ίντερνετ είναι σαν το μαχαίρι. Μπορείς μ αυτό να κόψεις το φαγητό σου και να το φας αλλά μπορείς αν δεν το χρησιμοποιήσεις σωστά και να κοπείς!
Το ίντερνετ λοιπόν είναι πολύ σημαντικό. Μας μαθαίνει ένα σωρό πράγματα, μας διασκεδάζει αφού μπορούμε να παίξουμε μέσα σ αυτό ένα σωρό παιχνίδια χωρίς να πληρώσουμε τίποτα. Κάποια όμως από αυτά τα παιχνίδια αν και πολύ διασκεδαστικά μπορεί να γίνουν και πολύ επικίνδυνα.   Ο κύριος Φώτης λέει πως ειδικά κινδυνεύουμε εμείς τα παιδιά. Θέλουμε λίγη βοήθεια από τους γονείς μας σ αυτό. Πρέπει να μας προφυλάξουν από κακούς ανθρώπους και ακατάλληλα για την ηλικία μας παιχνίδια.
Το pegi είναι ένα πρόγραμμα που βοηθά τους γονείς να κάνουν αυτό ακριβώς. Να δουν σε ποια σελίδα και σε πιο παιχνίδι παίζει το παιδί τους και να κρίνουν αν αυτό είναι καλό ή κακό.
Όπως όλοι ξέρουμε υπάρχουν παιχνίδια που σε μαθαίνουν να λες κακές λέξεις, να φτύνεις, να είσαι βίαιος. Έτσι δεν δημιουργήθηκε και η σχολική βία στα σχολεία; Καλά όχι μόνο έτσι αλλά κι έτσι. Όταν από μικρό ένα παιδί παίζει παιχνίδια που τον μαθαίνουν πως μόνο αν δείρει τον αντίπαλο ή τον σκοτώσει θα καταφέρει να κάνει αυτό που θέλει, όταν μεγαλώσει τι πιστεύετε πως θα κάνει; Θα τον αγκαλιάζει;
Γι αυτό το pegi πρέπει να το μάθουν όλοι οι γονείς!

 

Κατερίνα Κοζορώνη, Ρένια Βασιλώτου, Άρια Κοπιδάκη  ΣΤ2

Σχολιάστε

Top