Ξέρεις πως εξελίχθηκε η τηλεόραση;

Ξέρεις πως εξελίχθηκε η τηλεόραση;

Τηλεόραση όπως ξέρεις είναι η συσκευή που προβάλλει εικόνες και ήχους σε μακρινές αποστάσεις με τη βοήθεια ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Οι πρώτες επιτυχείς τηλεοπτικές μεταδόσεις έγιναν από τον Τζον Λότζι Μπαίρντ μεταξύ  το 1928 και 1935 στη Μεγάλη Βρετανία, χρησιμοποιώντας τους πομπούς μεσαίων κυμάτων του BBC. Το 1940, τη χρονιά που ξέσπασε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, οι τακτικές τηλεοπτικές εκπομπές διακόπηκαν.
Μετά τον πόλεμο ξανάρχισαν οι μεταδόσεις, αλλά ήταν λιγότερες σε αριθμό.
Το 1946 δώδεκα εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούσαν στις ΗΠΑ και οι πωλήσεις τηλεοπτικών συσκευών είχαν ανέβει κατακόρυφα. Μετά ακολούθησε  η έγχρωμη τηλεόραση. Στούντιο έγχρωμης τηλεόρασης. Τα φώτα και οι οθόνες που κρέμονταν από το ταβάνι αφήναν περισσότερο χώρο ελεύθερο για να κινηθεί το συνεργείο. Στις 23 Φεβρουαρίου 1966 ξεκινάει και στην Ελλάδα η τηλεοπτική περιπέτεια, ασπρόμαυρη στην αρχή και με μικρή εμβέλεια.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 λειτουργούσαν στην Αμερική 1300 τηλεοπτικοί σταθμοί και το 98% των αμερικανικών νοικοκυριών είχαν τηλεόραση. Οι εκπομπές πραγματοποιούνταν κάτω από καλύτερες τεχνικές συνθήκες και είναι έγχρωμες.

Από το 1988 επίσης, ξεκίνησε και η αναμετάδοση των πρώτων δορυφορικών καναλιών .Ήταν η εποχή που οι ταράτσες των σπιτιών άλλαζαν ραγδαία όψη.
Έτσι, εμφανίστηκαν σιγά σιγά τα πρώτα τεράστια πιάτα στις αθηναϊκές ταράτσες και στη συνέχεια και των άλλων πόλεων. Τέλος το 1994 εμφανίζεται το πρώτο συνδρομητικό κανάλι, το Filmnet, που προσέφερε εμπορικές ταινίες και ζωντανούς αγώνες ποδοσφαίρου.

Ένα σχόλιο στο Ξέρεις πως εξελίχθηκε η τηλεόραση;

  1. Ο/Η kiki λέει:

    Πολυ ωραίο κειμενο Μπράβο παιδιά

Σχολιάστε

Top