Οι προγραμματιστές της ΣΤ τάξης!

download (3)

Την συνέντευξη πήραν οι μαθήτριες του Στ2 Ελένη Σταυρακάκη και Αγάπη Παπαδάκη από την μαθήτρια του ΣΤ1 Μικαέλλα Ροδιτάκη. Οι μαθητές της ΣΤ τάξης στο μάθημα Τ.Π.Ε. που φέτος κάνουν με τον κ. Φώτη Κολοκοτρώνη μαθαίνουν προγραμματισμό. Κάποιοι από αυτούς ενδιαφέρονται πολύ για αυτά τα προγράμματα. Κι έτσι αποφάσισαν στην εφημερίδα μας να τα αναδείξουν με μια συνέντευξη οργανωμένη και από τις τρεις!

(Αγάπη) Ερώτηση: Τι είναι το scratch;
(Μικαέλλα)Απάντηση: Το scratch είναι μια εφαρμογή στον υπολογιστή που έχει σχέση με τον προγραμματισμό .
( Ελένη)Ερώτηση: Δηλαδή; Τι είναι προγραμματισμός;
(Μικαέλλα) Απάντηση: Προγραμματισμός είναι να ξέρεις να φτιάξεις δικά σου προγράμματα. Όλοι ξέρουμε να παίζουμε παιχνίδια, να στέλνουμε μηνύματα ο ένας στον άλλον, να ψάχνουμε πληροφορίες στο διαδίκτυο. Αλλά πόσοι από μας ξέρουν να φτιάχνουν ένα δικό τους παιχνίδι;
( Ελένη) Κανείς! Αυτό είναι όμως δύσκολο. Είναι δουλειά των προγραμματιστών! Εμείς είμαστε απλοί μαθητές της ΣΤ τάξης.
(Μικαέλλα): Ε τώρα θα γίνουμε οι προγραμματιστές της ΣΤ τάξης!
(Αγάπη) Ερώτηση: Τι ακριβώς σου αρέσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ;
(Μικαέλλα): Απάντηση: Στο scratch μου αρέσει γιατί όπως είπα και πριν με βοηθά να πάω ένα βήμα μπροστά με τους υπολογιστές. Αντί να κάθομαι να παίζω ό,τι παιχνίδι μου δίνουν έτοιμο, εγώ μπορώ με το scratch να φτιάχνω τα δικά μου παιχνίδια να τα παίζω! Αν το σκεφτείς είναι καταπληκτικό!! Ξέρω πως θα υπάρχουν κι άλλα προγράμματα που σε βοηθούν στον προγραμματισμό αλλά εμείς φέτος μαθαίνουμε το scratch και γι αυτό σας λέω πως αυτό μου αρέσει! Του χρόνου στο γυμνάσιο θα μάθουμε κάτι άλλο! Ανυπομονώ!
( Ελένη) Ερώτηση: Έχετε ξεκινήσει να φτιάχνεται κάποιο παιχνίδι δηλαδή ή είστε ακόμη στην θεωρία;
(Μικαέλλα): Απάντηση: Έλα μωρέ Ελένη! Σε ποιον αρέσει η θεωρία; Εμένα μου αρέσει να ανοίγω το πρόγραμμα και να κάθομαι εκεί με τις ώρες να το ψάχνω και να το ανακαλύπτω μόνη μου! Ξέρω βέβαια πως δεν την γλιτώνουμε την θεωρία. Μας λέει και ο κύριος Φώτης διάφορα! Αλλά σου λέω τι προτιμώ εγώ.
(Αγάπη) Ερώτηση: Ναι αλλά ακόμη δεν μου είπες τι έχετε φτιάξει μέχρι τώρα! Όλο λες πως δεν σ αρέσει η θεωρία αλλά όλο θεωρητικά μας μιλάς.

Μικαέλλα) Απάντηση: Η τάξη μου μαζί με τον κύριο Φώτη ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μια τρίλιζα. Δεν ήταν εύκολο αλλά έχουμε καταφέρει σχεδόν να την τελειώσουμε. Μόλις την τελειώσουμε σας προσκαλώ σε αγώνα.
(Ελένη): Ωραία ιδέα! ΣΤ1-ΣΤ2 θα αγωνιστούν στο scratch!

Σχολιάστε

Top