Επιληπτικοί σπασμοί
Οι σπασμοί είναι το αποτέλεσμα κάποιας ηλεκτρικής διαταραχής του εγκέφαλου και συνίστανται σε συσπάσεις των μυών και απώλεια του ελέγχου του σώματος ελέγχου του σώματος.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ:
Αν δείτε τον ασθενή να πέφτει στο έδαφος στην αρχή της κρίσης, στηρίξτε τον, ώστε να μην τραυματιστεί πέφτοντας.- Μην τον μετακινήσετε κατά τη διάρκεια των σπασμών. Απλά τοποθετήστε κάποιο ρούχο κάτω από το κεφάλι του για να μην τραυματιστεί και χαλαρώστε τα ρούχα του για να αναπνέει ευχερώς.
- Μετά το τέλος των σπασμών, ο ασθενής μπορεί να χάσει τις αισθήσεις του. Ελέγξτε την αναπνοή και το σφυγμό και, αν χρειαστεί, ξεκινήστε διαδικασία ανάνηψης. Αν αναπνέει κανονικά, απλά γυρίστε τον σε <θέση ανάνηψης>
- Αν οι σπασμοί είχαν χρονική διάρκεια πάνω από 5 λεπτά, καλέστε ασθενοφόρο.
- Αν το άτομο παραμένει αναίσθητο για χρονικό διάστημα πάνω από 10 λεπτά, καλέστε ασθενοφόρο.
- Αν το άτομο έχει γνωστό ιστορικό επιληψίας, καλέστε ασθενοφόρο.
- Ελέγχετε ανά 10 λεπτά τα ζωτικά σημεία του ασθενούς μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο
- Αν το άτομο έχει γνωστό ιστορικό επιληψίας και οι σπασμοί που παρατηρήσατε δεν ήταν πολλαπλοί , απλά μείνετε δίπλα του μέχρι να συνέλθει εντελώς.
- Σε χρόνια βάση , η συμπτωματική επιληψία αντιμετωπίζεται με καταπολέμηση του αιτίου που την προκάλεσε. Η ιδιοπαθής επιληψία αντιμετωπίζεται με αντιεπιληπτικά φάρμακα. Η διακοπή μιας αντιεπιληπτικής αγωγής γίνεται πάντα σταδιακά , με προοδευτική και αργή μείωση της δόσης των φαρμάκων και πάντα υπό την παρακολούθηση νευρολόγου.
ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Στη μείωση της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων , βοηθάει η μολόχα , και ειδικά το αφέψημά της. Αυτό παρασκευάζεται ως εξής: βράζετε 100 γραμμάρια ρίζα μολόχας σε ένα ποτήρι νερό , μέχρι να μείνει το 1/3 της αρχικής ποσότητας. Αφήνετε το αφέψημα να κρυώσει και πίνετε ένα φλιτζάνι πρωί-βράδυ. |
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ
Ένα σχόλιο στο Επιληπτικοί σπασμοί
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Πολύ χρωματιστό είναι το δικό σου έργο μπράβο σου.