- · 500ml φυσικός χυμός λεμονιού
- · 500gr ζάχαρη κρυσταλλική
- · 200ml νερό
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνω το νερό και τη ζάχαρη. Αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και ύστερα την αφήνω να κρυώσει.
Στη συνέχεια, ρίχνω μέσα το χυμό λεμονιού και ανακατεύω καλά με το δάρτη. Αμέσως μετά, βάζω το μίγμα σε γυάλινο μπουκάλι 1 L και το διατηρώ στο ψυγείο.
Πίνεται αραιωμένο με παγάκια κι ένα φύλλο δυόσμου(προτεινόμενη δοσολογία: περίπου 1/3 του ποτηριού μίγμα και περίπου 2/3 νερό). Καλή απόλαυση!
Μαριέτα Μπαριάμη