Τα θετικά του Διαδικτύου

Τα θετικά του Διαδικτύου
  • Η χρήση του Διαδικτύου προσφέρει ποικίλα οφέλη στο καθένα που είναι πρόθυμος να το χρησιμοποιήσει. Το τεράστιο ποσό διαθέσιμης πληροφορίας και οι πολλές χρήσεις που κάποιος μπορεί να έχει μέσω του Διαδικτύου το έχουν κάνει το πολυτιμότερο εργαλείο στις διάφορες θέσεις της ζωής ενός ατόμου.
    Tο διαδίκτυο αποτελεί σημαντικό μέσο μαζικής ενημέρωσης.  Αποτελεί τον κυριότερο παροχέα πληροφοριών όπου μπορείς να βρεις οτιδήποτε σε ενδιαφέρει.
    Έχει ανατρέψει τα δεδομένα στην επικοινωνία, αφού ο καθένας μπορεί να επικοινωνεί με οποιονδήποτε θέλει με χαμηλό κόστος, ανεξαρτήτως αποστάσεως.
    Είναι προσιτό σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους αφού είναι ένα σχετικά φθηνό μέσο.
    Έχει πρακτική εφαρμογή σε πολλούς τομείς, ακόμη και στην εκπαίδευση.
    Σερφάροντας στο διαδίκτυο νιώθει κανείς ελεύθερος καθώς έχει την δυνατότητα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να φοβάται την λογοκρισία. Θετικά μπορούμε να χαρακτηρίσουμε επίσης την διευκόλυνσή μας σε διάφορες υποχρεώσεις όπως η πληρωμή λογαριασμών.
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).Ίσως ένα από σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Διαδίκτυο που φάνηκε από την αρχή είναι το e-mail.  Πλέον η επικοινωνία των ανθρώπων ανά σημείο του κόσμου ήταν εφικτή σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Μέσω του e-mail οι άνθρωποι μπορούσαν να ανταλλάσσουν μηνύματα, εικόνες και άλλα ψηφιακά αρχεία. Εκεί που ένα γράμμα έκανε κάποιες μέρες να φτάσει μέσω του συμβατικού ταχυδρομείου τώρα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φτάνει σε δευτερόλεπτα.
    Επικοινωνία με (Skype) Για την εύκολη επικοινωνία εκτός από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μετέπειτα εμφανίστηκε και το Skype (VoiP εφαρμογή). Αρχικά ήταν για επικοινωνία από Η/Υ σε Η/Υ. Αυτό που απαιτείται είναι η εγκατάσταση του λογισμικού (δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα http://www.skype.com) και στους υπολογιστές από όπου οι χρήστες θα έρθουν σε επικοινωνία.
    Η Πληροφορία .Εκτός από το e-mail ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Διαδίκτυο είναι η εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία. Πλέον στο Διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε οποιαδήποτε πληροφορία μιας και τα πάντα τείνουν προς την ψηφιακή εποχή όπως εφημερίδες, άλλα μέσα ενημέρωσης και πολλά άλλα. Το Διαδίκτυο έχει ένα τεράστιο ποσό δημοσιεύσεων που προστίθενται καθημερινά και εξελίσσεται ως η ισχυρότερη πηγή πληροφορίας. Επίσης, η χρήση του Διαδικτύου έχει κάνει τις εργασίες ευκολότερες και απλές, στόχοι που θα έπαιρναν ένα τεράστιο χρονικό διάστημα πριν τώρα θέλουν μόνο μερικά λεπτά.
    Μηχανές Αναζήτησης .Όμως επειδή υπάρχει ένας τεράστιος όγκος από δεδομένα στο Διαδίκτυο και για την διευκόλυνση μας δημιουργήθηκαν οι μηχανές αναζήτησης. Η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης είναι σήμερα η google.Η βάση δεδομένων της περιέχει περισσότερες από 2 δις. σελίδες. Γιατην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων χρησιμοποιεί το πόσο δημοφιλή είναι τα διάφορα links. Αυτό διευκολύνει τις αναζητήσεις γενικού τύπου μια και χιλιάδες η εκατομμύρια χρήστες έχουν ήδη ψηφίσει με τα κλικ και τα links τους τις δημοφιλέστερες web σελίδες.
    Εκπαίδευση εξ αποστάσεως.εξ αποστάσεως εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους, αλλά ιδιαίτερα σε άτομα που είναι εργαζόμενα ή μεγαλύτερης ηλικίας ή ακόμα Α.Μ.Ε.Α. (άτομα με ειδικές ανάγκες), δηλαδή σε ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την παραδοσιακή εκπαίδευση. Μερικά από τα πλεονεκτήματα της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως είναι:  Ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει ενώ βρίσκεται στο σπίτι του ή στη δουλειά του χωρίς τη φυσική παρουσία του εκπαιδευτή του. Χρησιμοποιούνται ευέλικτες διδακτικές τεχνικές προκειμένου να βοηθήσουν κάθε εκπαιδευόμενο να προσαρμόσει την εκπαιδευτική διαδικασία στις ανάγκες του, στο ρυθμό της ζωής του, στο επίπεδο γνώσεών του και στο προσωπικό του στυλ μάθησης.
    Ηλεκτρονικό Εμπόριο .Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο (e-commerce) είναι το εμπόριο παροχής αγαθών και υπηρεσιών που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο. Το κόστος των προϊόντων που πωλούνται μέσω Διαδίκτυο είναι κατά γενικό κανόνα πολύ χαμηλότερο από τις τιμές του εμπορίου, αφού ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι απαλλαγμένο από μεγάλο μέρος του λειτουργικού κόστους ενός πραγματικού καταστήματος και γενικά απαιτεί πολύ λιγότερο υπαλληλικό προσωπικό.
    Ηλεκτρονικές Δημόσιες Υπηρεσίες .Με το έργο ΑΡΙΑΔΝΗ οι πολίτες μπορούν να πραγματοποιούν διάφορες Δημόσιες συναλλαγές. Oι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν επικυρωμένη λίστα δικαιολογητικών ανά κατηγορία αιτήματος, για την έκδοση των αδειών / πιστοποιητικών για τη χορήγηση των επιδομάτων που δικαιούνται.

Σχολιάστε

Top